Sport

Romeo Jozak 'udario' po zadarskom napadaču

Perica kažnjen zbog izjave o uvjetima u mladoj reprezentaciji

Perica kažnjen zbog izjave o uvjetima u mladoj reprezentaciji

Kažnjavanje mladog reprezentativca Stipe Perice zbog navodnog verbalnog delikta jedinstven je slučaj u hrvatskom nogometu, a još je nevjerojatnije što mu se sve stavljalo na teret

Tehnički direktor svih reprezentacija Romeo Jozak prijavio je Pericu po čak 11 stavki, od kojih je 10 igračev odvjetnik Davor Radić tijekom postupka uspješno pobio.

A radi se o ''nepristojnom odgovaranju'', ''problemima u razduživanju opreme'', ''nepoštovanju'', ''kašnjenju''... Još je nevjerojatnije kako je Perici, da su mu svi ili barem većina prekršaja dokazano, prijetila vremenska kazna od čak 2 godine neigranja. I to ne samo kad je u pitanju reprezentacija, nego i Udinese!?

- Ne mogu vam ništa komentirati, samo vam mogu potvrditi da sam zaprimio presudu i da je moj klijent Stipe Perica kažnjen s 8.000 kuna kazne - potvrdio je za 24 sata odvjetnik Radić, dok Stipe Perica nije bio dostupan za komentar presude. 

Iako se to u Jozakovoj prijavi nigdje ne spominje, prilično je jasno da je okidač za prijavu bio Peričin intervju u 24 sata, u kome je igrač otvoreno kritizirao rad Saveza, koji po njemu mladim reprezentativcima nije osigurao kvalitetne uvjete tijekom zadnjih kvalifikacija za EP. Iako je po Jozaku Perica navodno nanizao čak 11 prekršaja, nije ga prijavio sve dok nije izašao intervju u 24 sata.

OVDJE možete pročitati "sporni" intervju s mladim zadarskim napadačem.


Reci što misliš!