Sport

Tenis

ATP Indian Wells: Trojica Hrvata u glavnom ždrijebu, Čilić 10. nositelj

ATP Indian Wells: Trojica Hrvata u glavnom ždrijebu, Čilić 10. nositelj

Trojica hrvatskih tenisača, Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivan Dodig, nalaze se u glavnom ždrijebu prvog ovogodišnjeg ATP turnira iz Masters 1000 serije, koji u četvrtak započinje u Indian Wellsu, a igra se za nagradni fond od 7,03 milijuna dolara.

Ulaz u glavni ždrijeb imao je i Ivo Karlović, ali je zbog ozljede koljena morao odustati od nastupa.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić (ATP - 12.) u akciju kreće od drugog kola, jer je kao jedan od 32 nositelja slobodan u prvom kolu. Čilić u drugom kolu čeka boljeg iz dvoboja Srbina Dušana Lajovića (ATP - 68.) i jednog od igrača iz kvalifikacija.

Čilić je postavljen za 10. nositelja, jer su iz kruga najbolje desetorice tenisača svijeta, zbog ozljeda, nastup u Indian Wellsu otkazali Roger Federer i David Ferrer.

Borna Ćorić (ATP - 47.) će u prvom kolu za suparnika imati Francuza Lucasa Pouillea (ATP - 87.) s kojim se dosad nije sastajao. Prođe li francuskog tenisača, Ćorića će u drugom kolu čekati 29. nositelj, Brazilac Thomaz Bellucci (ATP - 33.).

Teži put od Ćorićevog ima Ivan Dodig (ATP - 79.) kojeg na prvom koraku čeka 18-godišnji Nijemac Alexander Zverev (ATP - 58.). Bude li uspješniji od 13 godina mlađeg suparnika, Dodig će u drugom kolu igrati protiv 23. nositelja, Bugarina Grigora Dimitrova (ATP - 26).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.