Sport

Košarka, iz povijesti zadarske košarke

Bernard Kotlar: Priča o tome kako je Zadar postao grad košarke

Bernard Kotlar: Priča o tome kako je Zadar postao grad košarke

Košarkaška euforija nakon dugih sedam i nešto sitno godina napokon ponovo vlada Gradom košarke. Košarkaši Zadra sinoć su u do vrha ispunjenom Krešinom domu svladali vječite rivale, košarkaše zagrebačke Cibone i plasirali se u finale Kupa Krešimira Ćosića gdje  večeras s početkom u 20 sati protiv Cedevite traže povratak najdražeg trofeja u Donatov grad.

Kako bismo starije čitatelje i navijače Zadra podsjetili na zadarsku košarkašku priču, a kako bi oni mlađi ponešto naučili podijelit ćemo dio te priče koju je ispričao Bernard Kotlar.

Bernard Kotlar, vrijedni kroničar Arbanasa i košarke u Zadru, 2010. godine objavio je multimedijski CD pod nazivom "Zadar grad košarke", u kojima je ahrivskim audio, video i fotomaterijalima koje je dogo godina mukotrpno prikupljao ispričao priču o nastajanju i razvoju košarke u Zadru.

Naratori u video materijalu pod nazivom Zadarska košarkaška priča kojeg prenosimo s Kotlarove Facebook stranice su Toni Pajkin i Ivica Matešić Jeremija. Uživajte!

Zadarska košarka priča svoju priču...

Audio, video i foto materijali iz arhive Bernarda Kotlara (multimedijski CD "Zadar grad košarke" 1930. - 2005.).Govore: Toni Pajkin i Ivica Matešić Jeremija.

Posted by Bernard Kotlar on Sunday, August 30, 2015

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.