Sport

Nogometni mercato

Nikica Jelavić prešao u Drugu kinesku ligu

Nikica Jelavić prešao u Drugu kinesku ligu

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić u utorak je dovršio prijelaz iz londonskog West Ham Uniteda u redove kineskog drugoligaša Beijing Renhea.

Prema podacima internetskog portala Transfermarkt kineski drugoligaš je za Jelavićev dolazak platio odštetu od 8,7 milijuna funta, dok je West Ham za njegov prijelaz iz Hull Cityja u rujnu prošle godine izdvojio oko tri milijuna.

U momčadi pod vodstvom bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije Slavena Bilića, 30-godišnji Jelavić je ove sezone nastupio u 13 utakmica u Premier ligi te ostvario dva nastupa u FA kupu. U tih 15 nastupa, samo je dvaput bio u početnoj postavi, a postigao je dva pogotka: 16. siječnja 2016. bio je jedini strijelac West Hama u gostujućem prvenstvenom porazu od Newcastlea (1-2), a tjedan dana prije svojim je golom donio pobjedu (1-0) u 3. kolu FA kupa nad Wolverhamptonom.

Beijing Renhe prošle se sezone natjecao u kineskoj Super ligi u kojoj je zauzeo pretposljednje mjesto te preselio među drugoligaše. Angažman Nikice Jelavića, kao i dovođenje bivših bosansko-hercegovačkih reprezentativaca 33-godišnjeg Zvjezdana Misimovića i 30-godišnjeg Sejada Salihovića, pokazuju ambiciju za brzim povratkom među u elitni razred kineskog nogometa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.