Sport

Košarka, Prijateljske utakmice

Vatreni puni motiva protiv Rusije, svi žele biti na popisu putnika za EP

Vatreni puni motiva protiv Rusije, svi žele biti na popisu putnika za EP

Hrvatski nogometaši u miru se spremaju za prijateljsku utakmicu u Rusiji. Izbornik Ante Čačić najavio je da će u utorak priliku dati igračima koji su manje igrali u kvalifikacijama, a jedan od njih je i veznjak Fiorentine Milan Badelj.

"Bio je veliki pritisak na nama prije zadnje dvije utakmice, nismo ovisili sami o sebi. Sada smo svjesni koliko smo sretni što imamo prijateljsku utakmicu, a ne dokvalifikacije, ljepše je ovako", poručio je Badelj.

U momčadi neće biti Modrića, Rakitića i Kovačića tako će njegova igra biti pod posebnim povećalom.

"Svi ćemo kontrolirati igru, a to što nema njih trojice bio bi gubitak za svaku reprezentaciju na svijetu. Međutim, mi koji smo tu probat ćemo učiniti sve da ih dostojno zamijenimo".

Rusiju, kaže, nisu još u potpunosti analizirali.

"Nismo ih još gledali, ali znamo ruske igrače od prije. Riječ je o dobroj reprezentaciji koja se baš kao i mi izravno plasirala na Europsko prvenstvo. Dobar je to test i za njih i za nas", smatra Badelj.

Do sada smo s Rusima igrali dva puta i to samo u službenim utakmicama, oba susreta završila su bez pogodaka. Branič Sassuola Šime Vrsaljko priželjkuje prvu pobjedu.

"Nastojat ćemo pobijediti utakmicu jer to nam donosi dobru atmosferu. Želimo nastaviti pozitivan niz. Iako je susret prijateljski, pristup će biti maksimalno ozbiljan. Svatko voli pobijediti, pa tako i mi", smatra Vrsaljko.

Kao i mnogo puta do sada usredotočeni su samo na svoju igru.

"Obično se baziramo na nas i na našu igru. Pokušat ćemo provesti u utakmici ono što izbornik traži od nas i dat ćemo sve da pobijedimo", rekao je Vrsaljko.

Svjestan je Vrsaljko kako je utakmica u Rusiji idealna prilika za dokazivanje.

"Kad istrčimo na teren znamo da igramo za Hrvatsku i da moramo dati svoj maksimum. Bit ćemo motivirani jer ovo je prilika za nas igrače koji nismo u punoj minutaži. Uči ćemo u utakmicu sto posto", zaključuje Vrsaljko.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.