Sport

Taekwondo

Croatia open: Srebro za Anu Zaninović i Tonija Kanaeta, bronce za Luciju Zaninović i Petru Matijašević

Croatia open: Srebro za Anu Zaninović i Tonija Kanaeta, bronce za Luciju Zaninović i Petru Matijašević

Ana Zaninović i Toni Kanaet osvojili su jučer srebrne medalje na taekwando turniru Croatia open u Varaždinu, dok su Petra Matijašević i Lucija Zaninović osvojile broncu.

Članica taekwando kluba Marjana Ana Zaninović je u izuzetno jakoj konkurenciji u svojoj kategoriji do 53 kg stigla do drugog uzastopnog srebra i novih šest bodova na svjetskim i olimpijskim rang listama. Nakon drugog mjesta na Galeb openu u Beogradu, Ana je s tri pobjede još jednom stigla do pobjedničkog postolja. U prvom kolu je slavila s visokih 20:1 protiv Grkinje Moisiadou, u drugom je pobjedila Brazilku Jamilu Tannu 9:3, a u polufinalu neugodnu Francuskinju Floriane Liborio rezultatom 9:7. U reprizi polufinala svjetskog prvenstva Ana se borila protiv Yun Wen Huang, u posljednjih pet sekundi ušle su poravnate 6:6 da bi na kraju sreća ipak prevagnula na stranu reprezentativke Kineskog Tajpeha koja je odnijela zlatno odličje.

Lucija Zaninović je u istoj kategoriji u prvom kolu deklasirala Grkinju Papadimitriou 25:0, u drugom slavila tek na zlatni bod protiv olimpijske pobjednice mladih, Huai Hsuan Huang iz Kineskog Tajpeha, a u četvrtfinalu ponovno bila sigurna protiv Njemice Folgman sa 21:9. U polufinalu je u neizvjesnoj završnici izgubila od najbolje Tajvanke Yun Wen Huang rezultatom 5:6.

"Zadovoljna sam uspjehom iako sam malo ljuta na sebe. Nisam dovoljno slušala trenera i neke stvari sam krivo napravila tako da borba nije išla u moju korist. Malo sam zakomplicirala i zato mi je žao, ali eto, takav je sport", izjavila je Lucija Zaninović.

Petra Matijašević je osvojila brončanu medalju u kategoriji do 73 kg. U prvom kolu je pobijedila Poljakinju Aniku Godel sa 5:3, zatim Norvežanku Tinu Skaar sa 16:10, a u polufinalu od Turkinje Nur Tatar, svjetske i olimpijske doprvakinje te europske prvakinje i doprvakinje.

Fantastičan niz i skor napravio je još jedan član Marjana Toni Kanaet koji je u kategoriji od 74 kg do finala stigao sa četiri pobjede uz omjer bodova 49:0. Na svom pobjedničkom putu prekidom je pobjeđivao Bojana Arbutinu iz Srbije 12:0, Simone Reesa iz Njemačke 13:0 te Mohammeda Mollouka iz Nizozemske 14:0. U polufinalu se prekida porazom od 10:0 spasio Iranac Farzad Zolghadri. U finalu Toni Kanaet ipak nije mogao protiv Daniela Barrere koji je naslov pobjednika ponio slavljem od 7:1.

Na jednom od pet najjačih G1 turnira ove godine u svijetu Croatia openu u Varaždinu okupilo se gotovo 1.400 natjecatelja iz 55 država. S obzirom da je predolimpijska godina i da svi hvataju bodove vrijedne Rija na turnir je došla krema svjetskog taekwondoa među kojima je bilo na desetke osvajača svjetskih i olimpijskih odličja pa čak i tri olimpijska pobjednika.

Vrijedi pohvaliti i Lovru Brečića koji je ovog puta ostao bez medalje, ali je upisao dvije velike pobjede do četvrtfinala. U prvom kolu je pri vodstvu 16:4 nokautirao Poljaka Jakuba, a potom u drugom kolu slavio protiv drugoplasiranog na svijetu Ruia Bragance koji je aktualni prvak Europe i bivši svjetski viceprvak. U borbi za odličje ga je zaustavio Španjolac, ali je Brečić još jednom pokazao da se može nositi s najboljima na svijetu.

"Zadovoljni smo prvim danom prvenstva. Sestre Zaninović su osvojile medalje, što je posebno važno za Anu koja hvata bodove za Olimpijske igre u Riju", izjavila je Jelena Ivančić te dodala kako je Hrvatski Taekwondo savez još jednom dokazao kako je dio svjetske taekwondo scene.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.