Sport

Jedrenje

SP jedrenje: Fantela i Marenić vodeći nakon tri dana natjecanja

SP jedrenje: Fantela i Marenić vodeći nakon tri dana natjecanja

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić prvi su nakon tri dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu olimpijskih dvojaca u klasi 470 u Haifi, nakon što su u dva plova održana u srijedu osvojili dva druga mjesta.

Još je puno preostalo do kraja, još četiri plova u zlatnoj skupini i finalni plov za odličja za najboljih deset posada te stoga ne treba biti euforičan. Međutim, Šime Fantela i Igor Marenić sjajno jedre, očito je da su u top formi i da napadaju hrabro, ne samo medalju, već i zlato na svjetskom prvenstvu.

Puno velikih uspjeha imali su hrvatski jedriličari prethodnih godina, no na svjetskim prvenstvima su osvojili samo dva zlata: prvo zlato ikad na seniorskom SP-u olimpijskoj disciplini osvojili su upravo Fantela i Marenić 2009. godine, a drugi svjetski naslov uzela je Tina Mihelić u ženskom olimpijskom samcu Laser Radialu 2013.

U dva plova održana u srijedu, Fantela i Marenić su oba puta u cilju bili drugi, što je sjajan učinak, tim više jer je konkurencija pošteno griješila. Inače neprikosnoveni, pa tako i na ovom prvenstvu dosad, Australci Matthew Belcher i Will Ryan, bili su tek 25. i 15. Nakon sedam jedrenja su drugi s 11 bodova zaostatka za hrvatskom posadom. Na treće mjesto su napredovali Šveđani Anton Dahlberg i Fredrik Bergstrom koji su pobijedili drugi plova dana.

Šime i Igor jedini imaju solidniju bodovnu prednost, sve ostale dijele vrlo male razlike. No, kako su još preostala čak četiri jedrenja u zlatnoj skupini nitko još neće kalkulirati, nego će jedriti maksimalno na što bolji plasman.

"Što reći nakon ovakvog dana, zaista je sve bilo kako treba. Odabrali smo pravu strategiju i odlično odradili sve zamišljeno. Opet je bilo jako zahtijevno, taktički prije svega. Samo smireno treba ovako dalje", ustvrdio je zadovoljni Igor Marenić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.