Sport

Taekwondo

Taekwondo: Bronca za Zubčić u Moskvi

Taekwondo: Bronca za Zubčić u Moskvi

Martina Zubčić iz zagrebačke Dubrave osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 57 kilograma na taekwondo "Grand prix" turniru u Moskvi.

Zubčić je u prvom kolu razbila odličnu Mađaricu Edinu Kotsis, brončanu sa posljednjeg svjetskog prvenstva iz Čeljabinska rezultatom 13-1.

U drugom je slavila protiv srebrne sa svjetskog prvenstva i vodeće na svjetskim rang ljestvicama Eve Calvo Gomez sa 15-12 da bi u četvrtfinalu doslovno pregazila četvrtoplasiranu na svjetskim rang ljestvicama, Egipćanku Radwu Abdelkader 18-1.

U polufinalu je na koncu poražena od Iranke Kimie Alizadeh, brončane iz Čeljabinska sa svjetskog prvenstva i vlasnice prvog ženskog odličja u povijesti Irana.

Zubčić je tako osvojila brončano odličje i 14,40 bodova na svjetskim i olimpijskim rang ljestvicama što će joj sigurno donijeti napredak od nekoliko mjesta i puno bolji ždrijeb u nastavku sezone. Vrijedi istaknuti da joj je ovo najbolji turnir u dugo vremena s dvije pobjede protiv aktualnih svjetskih osvajačica odličja.

Dobar je bio i mladi Marjanovac Lovre Brečić u kategoriji do 68 kilograma koji je u prvom kolu svladao opasnog Kineza Jiannan Huanga 11-6, a u drugom kolu nadvisio Meksikanca Gutierreza koji mu je odnio brončano odličje na svjetskom prvenstvu u Čeljabinsku. Brečić je ovog puta slavio s čak 22-13 i još jednom dokazao da je velika nada i nastavi li ovako raditi može puno toga napraviti. U četvrtfinalnom meču za medalju Lovre je izgubio od dvostrukog prvaka svijeta i aktualnog srebrnog sa olimpijskih igara iz Londona Dae-Hoon Leeja iz Koreje rezultatom 14-19. Peto mjesto i 8,64 boda garancija su novog pomaka na rang listama.

Lucija Zaninović iz Marjana izgubila je 2-1 od Kineskinje Zhaoyi Li i natjecanje završila na devetom mjestu kao i Marina Sumić iz Metalca koja je nakon slavlja protiv Australke Marton upisala poraz od Korejke s kojima Sumić nikako nema sreće posljednje vrijeme. Teškaši Iva Radoš iz Metalca i Vedran Golec iz Jastreba porazima u prvom kolu oprostili su se od prvog grand prixa što je bilo dovoljno za tek 17. mjesto.

Ana Zaninović na grand prix u Moskvi nije niti otputovala jer je zbog pogoršanja bolova u lijevom koljenu nakon turneje Azerbajdžan-Australija-Koreja završila na operacijskom stolu.

"Nakon ponovljene dijagnostike ustanovljeno je da je došlo do pogoršanja rupture lateralnog meniskusa te smo se odlučili na artroskopsku operaciju", rekao je doktor Bandalović.

Poslijeoperacijski tijek je prošao uredno te za mjesec dana možemo očekivati potpun oporavak i povratak vrhunskom sportu tako od rujna Ana može nastaviti s planiranim natjecanjima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.