Sport

Nogometni mercato

Bayern potvrdio dolazak Vidala iz Juventusa

Bayern potvrdio dolazak Vidala iz Juventusa

Njemački prvak Bayern Muenchen dogovorio je transfer čileanskog veznjaka Artura Vidala iz Juventusa, potvrdio je u četvrtak na konferenciji za medije u Kini jedan od čelnika bavarskog kluba Karl-Heinz Rummenigge.

"Načelno mogu potvrditi da je postignut dogovor sa svim stranama, Juventusom i s igračem", izjavio je Rummenigge u Guangzhouu, gdje se Bayernova momčad trenutno nalazi na pripremnoj turneji po Kini.

"Vidalu ostaje samo proći liječničke testove i staviti potpis na ugovor", rekao je Rummenigge dodajući da bi se, ako sve prođe bez problema, Vidal svojim novim suigračima trebao pridružiti sljedeći tjedan.

"Zločesti dečko" čileanskog nogometa, koji je s reprezentacijom slavio na Copa Americi, ali i punio naslovnice zbog prometne nesreće u kojoj je uništio svoj skupocjeni Ferrari vozeći pod utjecajem alkohola, vraća se u Bundesligu nakon što je u Juventusu proveo četiri sezone i osvojio četiri uzastopna naslova prvaka Italije, dva talijanska superkupa i jedan kup, a prošle sezone dogurao i do finala Lige prvaka, u kojem je od Juventusa bolja bila Barcelona.

Vidal je za Juventus odigrao 171 utakmicu i postigao 48 pogodaka, a prije odlaska na Apenine igrao je za Bayer iz Leverkusena, u čijem je dresu u 144 nastupa postigao 21 pogodak. Ovaj je 28-godišnji motorčni vezni igrač za reprezentaciju Čilea nastupio 69. puta i 12 puta se upisao među strijelce.

Službeni podatak o visini transfera nije objavljen, ali njemački i talijnski mediji su prijašnjih dana špekulirali da se radi o fiksnom iznosu odštete od 37 milijuna eura te još 3 milijuna varijabilnog dijela, koji će ovisiti o ostvarenim sportskim rezultatima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.