Sport

Nogomet, Ligue 1

Lyon slavio u derbiju s Marseilleom

Lyon slavio u derbiju s Marseilleom

U derbiju 21. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je pobijedio Marseille 3-1

Bila je to sjajna utakmica visokog tempa, s nizom prilika na obje strane i četiri postignuta gola.

Strijelci za Lyon bili su Mathieu Valbuena (43) i Alexandre Lacazette (61, 75), dok je pogodak za goste zabio Doria (67). 

Marseilleu je to bio drugi uzastopni izgubljeni derbi nakon što je u prošlom kolu na svom travnjaku poražen od Monaca 1-4. 

U ranije odigranom susretu St Etienne je pobijedio Angers 2-1, a pogodak za goste zabio je hrvatski nogometaš Mateo Pavlović. Bivši nogometaš Zagreba, Werdera i Ferencvarosa je prvi pogodak u dresu Angersa zabio u 17. minuti. Gosti su zadržali vodstvo do kraja prvog dijela, no St Etienne je u nastavku susreta okrenuo rezultat golovima Abdoulayea Bambe (51-ag) i Loica Perrina (74).  

Monaco je ostvario još jednu uvjerljivu pobjedu nakon što je na svom travnjaku porazio Lorient 4-0. Momčad iz Kneževine je pitanje pobjednika riješila u prvom poluvremenu postigavši tri gola, a u nastavku susreta domaćin je samo potvrdio pobjedu s još jednim pogotkom.

Strijelci za Monaco bili su Boschilia (24, 28) i Valere Germain (37, 59).

Hrvatski reprezentativac Danijel Subašić branio je za Monaco koji je ovom pobjedom preuzeo vodstvo na ljestvici sa 48 bodova, dva više od Nice na drugoj poziciji, dok aktualni prvak PSG na trećem mjestu ima 45 bodova.

Na ljestvici vodi Monaco sa 48 bodova, Nica ima 46, a PSG 45 bodova. Lyon je četvrti sa 37 bodova, a Marseille je ostao na sedmoj poziciji sa 30 bodova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


Reci što misliš!