Sport

Atletika

Perković: Potrudit ću se 'skinuti' Kubanku

Perković: Potrudit ću se 'skinuti' Kubanku

Sandra Perković i Ana Šimić bit će jedine hrvatske predstavnice na mitingu Dijamantne lige u četvrtak u Lausannei nakon što je Blanka Vlašić zbog ozljede otkazala nastup.

Vodeća u ukupnom poretku diskašica Sandra Perković ovoga puta miting dočekuje s drugog mjesta svjetske ljestvice nakon što ju je nedavno s broja jedan hicem od 70,65 metara 'skinula' Kubanka Denia Caballero.

"Spremna sam, ne želim najavljivati unaprijed, ali ako se sve poklopi, mogu očekivati dobar rezultat. Kubanka je bacila 70,65, to nije šala, trenutačno je to najbolji rezultat u svijetu i potrudit ću se da ga skinem. Apsolutno je to dodatna motivacija, sad imam konkurenciju. Naravno da nisam sretna što me netko skinuo s broja jedan, ali bit će zanimljivo to vratiti. Svjetsko prvenstvo također će biti zanimljivo. Mi ćemo se potruditi da ostanemo zdravi i onda su sve karte otvorene", izjavila je Perković uoči natjecanja.

Bacanje diska počinje u 18 sati, a u 19.15 na rasporedu je ženski skok u vis, nažalost bez Blanke Vlašić koja ponovno muku muči s ozlljedama, no na startnoj listi bit će Ana Šimić.

Anin trener Edo Josipović vjeruje da, ako se sve poklopi, može skočiti i 198 cm.

"Sve je to slabo, jer zimi nismo imali dovoljno treninga u dobrim uvjetima, nije bilo ni dosta skokova, no sve će se to stabilizirati do Svjetskog prvenstva. Najvažnije je da je ona zdrava", rekao je Josipović.

sport.hrt.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.