Sport

Turska nogometna liga

Bilić potvrdio odlazak iz Bešiktaša, sve bliže West Hamu

Bilić potvrdio odlazak iz Bešiktaša, sve bliže West Hamu

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić potvrdio je odlazak iz Bešiktaša na koncu ove sezone i sve je bliže preuzimanju klupe engleskog premierligaša West Ham Uniteda.

"Donio sam odluku. Iduće sezone neću voditi Bešiktaš. Preuzimam odgovornost što Bešiktaš u ove dvije sezone nije osvojio naslov prvaka, no ponosan sam na dane provedene u Istanbulu", poručio je Bilić nakon nedjeljnog poraza u velikom derbiju od Galatasaraya 0-2. Kolo prije kraja prvenstva Bešiktaš je na trećem mjestu bez izgleda za uspon na ljestvici, ali i korak unazad.

Nagađa se kako će iduća stanica u Bilićevoj trenerskoj karijeri nakon Moskve i Istanbula biti London. Engleski mediji ga spominju kao najvećeg kandidata za klupu West Ham Uniteda i nasljednika Sama Allardycea.

Vlasnici kluba David Gold i David Sullivan traže 'ambicioznog stručnjaka koji će klub podići na viši nivo i uključiti se u borbi za trofeje'. Za engleske kladionice najveći kandidat je Bilić. U igri su i bivši menadžer Manchester Uniteda i Evertona koji trenutačno zarađuje kruh u Real Sociedadu David Moyes, trener Seville Unai Emery, bivši engleski izbornik Steve McClaren, te Michael Laudrup koji je vodio Swansea, a u Kataru mu ističe ugovor.

Gold i Sullivan su prvo željeli Rafu Beniteza, no Španjolac je odbio ponudu 'Čekićara'. Na njihovom radaru je bio je Marcelo Bielsa, no trener francuskog prvoligaša Marseillea također nije bio zainteresiran.

Bilić je dvije sezone vodio Bešiktaš ostvarivši 47 pobjeda, te po 22 poraza i neodlučena ishoda. Prije toga jednu sezonu je trenirao moskovski Lokomotiv, a od 2006. do 2012. trenirao je hrvatsku reprezentaciju. Bilić je tijekom igrače karijere jednu sezonu igrao za West Ham (1996-97).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.