Sport

Nogomet, Primera

Simeone: Između Mandžukića i Torresa je zdrava konkurencija

Simeone: Između Mandžukića i Torresa je zdrava konkurencija

Između Mandžukića i Torresa postoji zdrava konkurencija, a da bismo ostvarili željene rezultate svi se moraju osjećati dobro i važno, izjavio je Diego Simeone, trener Atletico Madrida.

Atletico je u subotu pobijedio Getafe s 2-0 uz pogodak Fernanda Torresa, dok je ozlijeđeni Mario Mandžukić u Hrvatskoj, gdje ga čeka liječnički pregled i za tjedan dana kvalifikacijska utakmica s Norveškom.

"U utorak su počeli Griezmann i Mandžukić, a danas Torres i Jimenez. Uvjeren sam da ako želimo stići ondje gdje želimo, svi se moraju osjećati dobro i važno", rekao je trener Atletica Diego Simeone na konferenciji za novinare nakon utakmice.

"Cilj nam je uspješno se natjecati s klubovima koji imaju veći proračun od nas", dodao je Simeone.

Mandžukić je u utorak u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Bayer Leverkusena počeo u udarnoj postavi te je igrao do 83. minute kada ga je zamijenio Torres. U posljednjoj minuti prvog poluvremena ozlijedio je zglob desne noge no nastavio je igrati.

"Između Mandžukića i Torresa postoji zdrava konkurencija", rekao Simeone i dodao:

"Torres nam donosi drugačije karakteristike i bolji je nego je bio prije. No, jasno je da od njega trebamo više".

Torres je u 16 utakmica postigao četiri pogotka, od čega tri u Kupu Real Madridu i Barceloni.

"Osim golova u Kupu, morao se vratiti pogocima u prvenstvu", komentirao je Simeone gol španjolskog napadača glavom u 3. minuti utakmice protiv Getafea.

Mandžukić je, pak, u 36 susreta postigao 20 pogodaka i najbolji je klupski strijelac ove sezone.

"Zadovoljan sam jer se nastavljamo uspješno natjecati u prvenstvu te smo drugu godinu zaredom u četvrtfinalu Lige prvaka, što se Atleticu nije često događalo", zaključio je Simeone.

Prvenstvenu ljestvicu predvode Barcelona sa 65 i Real Madrid sa 64 boda, koji će se u nedjelju sudariti u "El Clasicu" na Nou Campu, a slijede Valencia sa 60 i Atletico s 59 bodova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.