Sport

Tenis

Nishikori za treći naslov dobio gitaru umjesto pehara

Nishikori za treći naslov dobio gitaru umjesto pehara

Japanc Kei Nishikori postao je prvi tenisač u povijesti ATP turnira u Memphisu koji je osvojio pobjednički trofej i treću godinu zaredom pobijedivši u nedjeljnom finalu Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6-4, 6-4.

Nishikori je tako učinio ono što nije pošlo za rukom Nijemcu Tommyju Haasu te Amerikancima Toddu Martinu i Jimmyju Connorsu, koji su imali po dva uzastopna trijumfa u Memphisu, ali nisu uspjeli dodati i treći.

Japanski je tenisač za taj svoj domet na turniru koji postoji od 1975. dobio i posebnu nagradu; umjesto tradicionalnog pobjedničkog trofeja darovana mu je ručno izrađena električna gitara Gibson Memphis ES-335 Figured Gloss Semi-Hollowbody.

"Sjajna je! Nisam nikada prije svirao gitaru, ali mislim da bih sada mogao početi učiti", izjavio je 25-godišnji japanski tenisač kojemu je ovo prvi naslov u 2015. godini, a ukupno osmi u karijeri.

Kevinu Andersonu je ovo bio deveti nastup u finalu ATP turnira, a 28-godišnji Južnoafrikanac je ostao na dva naslova osvojena 2011. u Johannesburgu i 2012. u Delray Beachu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.