Sport

Tenis

ATP Memphis: Nakon Karlovića ispao i Dodig

ATP Memphis: Nakon Karlovića ispao i Dodig

Hrvatskih tenisača više nema u pojedinačnom dijelu natjecanja na ATP turniru u Memphisu nakon što su u 2. kolu zaustavljeni i Ivo Karlović i Ivan Dodig.

U dva hrvatsko-američka dvoboja u 2. kolu ATP turnira u Memphisu domaći su tenisači odnijeli dvije pobjede. Ivu Karlovića, 5. nositelja u Memphisu, u tri je seta sa 7-6 (4), 4-6, 6-4 iznenadio 24-godišnji Austin Krajicek, 156. na ATP ljestvici, dok je 3. nositelj John Isner sa 6-4, 7-6 (5) nadigrao Ivana Dodiga.

Karloviću nisu pomogla 32 asa, jer je napravio devet dvostrukih pogrešaka, od čega čak sedam u odlučujućem setu u kojem je pogodio samo 42 posto prvih servisa.

U trećem međusobnom dvoboju Isnera i Dodiga, u kojem je Amerikanac odnio drugu pobjedu, za hrvatskog su tenisača kobni bili posljednji gemovi u oba seta. U prvom je setu izgubio servis u desetom gemu, nakon što je spasio 0-40 i još jednu prednost te stigao do lopte za izjednačenje na 5-5. U drugom setu je odlučivao tie-break, u kojem je presudan bio jedan poen što ga je Dodig izgubio na servisu, kad je Isner poveo s 4-2 i tu prednost pretvorio u pobjedu iskoristivši treću meč-loptu. Dodig je u drugom setu na servisu izgubio svega tri poena, ali nije došao u priliku preokrenuti ishod dvoboja u svoju korist.

ATP Memphis, pojedinačno - 2. kolo:

John Isner (SAD/3) - IVAN DODIG (HRV) 6-4, 7-6 (5)

Austin Krajicek (SAD) - IVO KARLOVIĆ (HRV/5) 7-6 (4), 4-6, 6-4

Kei Nishikori (Jap/1) - Ryan Harrison (SAD) 3-6, 6-3, 6-4

Sam Querrey (SAD) - Jared Donaldson (SAD) 6-4, 6-1


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.