Sport

Skijanje

Veleslalom Adelboden: Pobjeda Hirschera, Zubčić 28.

Veleslalom Adelboden: Pobjeda Hirschera, Zubčić 28.

Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je veleslaloma za Svjetski kup u Adelbodenu, dok je 21-godišnji hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo 28. mjesto sa 3.64 sekunde zaostatka i tako po treći put ove sezone osvojio bodove u ovoj disciplini.

Pobjednik slaloma na Sljemenu otprije četiri dana Hirscher nastavio je dominaciju u veleslalomu ove sezone ostvarivši već četvrtu pobjedu u pet utrka, a treću zaredom. Bio je najbrži na otvaranju sezone u Soeldenu, a potom još i u Areu, te Alta Badiji, dok je u Beaver Creeku bio treći.

Do druge veleslalomske pobjede u Adelbodenu, najbrži je bio i 2012., Jirscher je stigao sa 1.13 sekunde prednosti u odnosu na drugog Francuza Alexisa Pinturaulta, te 1.64 sekunde ispred trećeg Norvežanina Henrika Kristoffersena.

Zubčić, koji je 25. mjestom u Areu i sedmim u Alta Badiji, značajno popravio svoju startnu poziciju, nije iskoristio činjenicu što je u drugu vožnju niz Chuenisbaergli stazu krenuo kao treći. Napravio je previše pogrešaka i stoga nije napredovao u plasmanu u odnosu na prvu vožnju. Štoviše, zauzeo je posljednje mjesto od svih vozača koji su uspjeli kompletirati obje vožnje.

Pobjedom u Adelbodenu Hirscher je povećao svoju prednost kako u redoslijedu veleslalomaša tako i u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa. U redoslijedu veleslaloma sada ima 460 bodova, 138 više od drugog Amerikanca Teda Ligetyja i 150 od trećeg Pinturaulta, dok u ukupnom redoslijedu ima 776 bodova, 152 više od drugog Norvežanina Kjetila Jansruda, koji je pao u drugoj vožnju veleslaloma, te čak 334 od trećeg Nijemca Felixa Neureuthera.

S tri osvojena boda u subotu, Zubčić je 24. u veleslalomu sa 45 bodova, a 56. u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sa 61 bodom.

U nedjelju će se u Adelbodenu voziti slalom na kojemu će uz Zubčića nastupiti i Ivica Kostelić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.