Sport

Nogometni mercato

Atletico potvrdio Torresov povratak u Madrid

Atletico potvrdio Torresov povratak u Madrid

Španjolski prvak Atletico Madrid potvrdio je povratak svog bivšeg igrača, 30-godišnjeg španjolskog reprezentativca Fernanda Torresa, koji će se službeno vratiti na Vicente Calderon 5. siječnja, nakon što prođe liječnički pregled i u Italiji započeni zimski prijelazni rok.

Fernando Torres se nakon sedam i pol godina igranja u inozemstvu vraća u svoju domovinu i u klub u kojem je stekao svjetsku reputaciju. Španjolski prvak Atletico Madrid službeno je objavio tu vijest u ponedjeljak na svom internetskom portalu.

Torres će u Atletico stići na posudbu do kraja sezone 2015/2016. kao igrač Milana, u kojem je od kolovoza bio na posudbi kao igrač Chelseaja. No, londonski klub je u subotu pristao na Torresov trajni odlazak u Milano i time omogućio španjolskom reprezentativcu povratak u matični klub zaobilaznim putem.

Torresov povratak na Vicente Calderon postat će služben 5. siječnja, nakon što napadač prođe liječnički pregled i započne zimski prijelazni rok u Italiji.

"Na ovaj način napadač iz Fuenlabrade vraća se kući, tamo gdje je naučio igrati nogomet i gdje je postao jedna od najvećih zvijezda", stoji u klupskom priopćenju.

Torres je u dresu Atletica debitirao 2001. sa 17 godina, kad je klub bio u drugoj ligi, te u 244 nastupa postigao 91 pogodak. Iz Španjolske se 2007. otisnuo prema Engleskoj i odjenuo dres Liverpoola. Torres je bio član španjolske reprezentacije koja je dvaput bila europski prvak, a 2010. godine u Južnoafričkoj Republici osvojila i svjetski naslov.

Torres bi povratnički nastup u dresu Atletica mogao imati već 7. siječnja kad je na rasporedu prva utakmica osmine finala Kupa Kralja, u kojem je Atleticov suparnik gradski rival i branitelj naslova Real Madrid.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.