Sport

Nogomet, SP 2014

Zuniga i dalje pod zaštitarskom pratnjom

Zuniga i dalje pod zaštitarskom pratnjom

Branič Napolija i kolumbijske nogometne reprezentacije Juan Camilo Zuniga primoran je šetati uz pratnju zaštitara budući da i dalje dobiva prijetnje zbog ozljeđivanja Neymara.

Koljenom u leđa udario je Zuniga prvu zvijezdu brazilske reprezentacije tijekom četvrtfinala Svjetskoga prvenstva isključivši ga zbog ozljede kičme iz daljnjeg natjecanja.

- Nakon što su Kolumbija i Brazil igrali na Maracani kvalifikacije za SP 2010. godine priznao mi je da mu je san nastupati u brazilskoj ligi. Sada, zbog sigurnosti, kako njegove, tako i obitelji, to više nije moguće. Putem interneta i telefona zaprimili smo prijetnje - izjavio je nogometašev otac Camilo Zuniga.

- Naravno da sam zabrinut. Stigle su u potpunosti lude poruke, velike prijetnje i rasističke uvrede. Nisam zabrinut samo za sina, već i njegovu suprugu i kćerkicu. Nakon onoga što se dogodilo imamo zaštitarsku pratnju. Nadam se, ipak, da je to samo privremeno i da će nam se život uskoro normalizirati.

- Neymar je već izjavio da ga ne krivi, moj sin to nije namjerno napravio. On je protiv nasilja i nema zabilježene takve prekršaje u prošlosti. Onaj tko ga krivi, ne razumije se u nogomet čiji su dio i ozljede. Moj se sin ispričao - zaključio je stariji Zuniga.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.