Sport

Nogomet, SP Brazil

FIFA odbacila mogućnost da je utakmica Hrvatske i Kameruna namještena

FIFA odbacila mogućnost da je utakmica Hrvatske i Kameruna namještena

Mnogo se u posljednje vrijeme pričalo o utakmici Hrvatske i Kameruna (4-0) na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

Globalno gledano ta utakmica i nije trebala biti u posebnom fokusu, no prašinu je podigao stanoviti Singapurac Wilson Ray Perumal koji je navodno nekoliko sati prije početka utakmice, novinaru njemačkog Der Spiegela, preko chata najavio da će Hrvatska pobijediti 4-0 i da će tijekom prvog dijela Kamerun ostati s igračem manje.

Takvo što se upravo i dogodilo pa je bilo logično da su svi u tome nanjušili veliki skandal. Istina je kako je dotični Singapurac nakon toga krenuo s izjavama kako „nije imao dojavu o ogledu" već da su „Nijemci sve izmislili".

No, ljudi iz Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) nisu htjeli zažmiriti oko svega pa su odlučili pokrenuti istragu oko spomenute utakmice.

Nakon nekoliko dana bez službenih izjava, ovog četvrtka su iz FIFA-e objavili kako nisu došli do nikakvih čvrstih dokaza i da trenutačno nemaju baš nikakvu pojedinost koja bi upućivala na to da je utakmice Hrvatske i Kameruna namještena.

Također, FIFA je posumnjala u Der Spiegel te od njemačke tiskovine traži čvrste dokaze o onome zbog čega je ovaj ogled Mundijala postao svjetski interesantan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.