Sport

Nogomet, SP 2014

Kamerunci pokrenuli istragu o navodnoj namještaljci protiv Hrvatske

Kamerunci pokrenuli istragu o navodnoj namještaljci protiv Hrvatske

Iz Kamerunskog nogometnog saveza su potvrdili da će istražiti glasine o tome da je utakmica protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu bila namještena.

Njemački Der Spiegel je objavio da je stanoviti Singapurac Wilson Raj Perumal prije utakmice izjavio da će rezultat biti 4-0 za Hrvatsku i da će Kamerun u prvom poluvremenu dobiti crveni karton. Tako se i dogodilo: naša je reprezentacija u 2. kolu skupine A došla do uvjerljive pobjede, a posao joj je olakšao Alex Song koji je u prvom poluvremenu isključen nakon što je iz čista mira udario laktom Marija Mandžukića.

Perumal je navodno izjavio i da Kamerun u svojoj momčadi ima sedam ''trulih jabuka'', a na to se osvrnuo i predsjednik Kamerunskog nogometnog saveza Joseph Owona.

- Nedavne optužbe za prijevaru, vezane uz kamerunski nastup na Svjetskom prvenstvu, posebno uz utakmicu protiv Hrvatske, kao i priče o sedam trulih jabuka, ne odražavaju vrijednosti i načela koja promiče naš savez u skladu s FIFA-inim kodeksom ponašanja i moralom naše nacije. Želimo informirati javnost da je naša administracija zatražila od Etičke komisije da pokrene istragu - poručio je Owona.

- Snažno se zalažemo za korištenje svih potrebnih sredstava kako bi se ovo pitanje riješilo u najkraćem mogućem roku. U međuvremenu zahtijevamo da se sve informacije vezane uz ovaj slučaj, dok ne budu iznesene pred našom Etičkom komisijom, tretiraju kao puke pretpostavke. Želimo istaknuti da u 55 godina postojanja naš savez nikad nije bio kažnjen, upleten ili povezan s namještanjem rezultata ili prijevarama bilo kakve vrste - zaključio je Owona.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.