Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP

Strachan: Da bar imam Štimčeve dileme

Strachan: Da bar imam Štimčeve dileme

Izbornik škotskih nogometaša Gordon Strachan ne smatra da će Hrvatska biti znatno oslabljena ukoliko u sutrašnjoj utakmici u Glasgowu zaigra bez nekolicine igrača kojima prijeti drugi žuti karton.

Podsjetimo, Vedran Ćorluka, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Niko Kranjčar, Nikica Jelavić, Gordon Schildenfeld, Ivan Strinić, Eduardo i Ognjen Vukojević imaju žute kartone i u slučaju opomene protiv Škotske, ne bi mogli igrati u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Hrvatski izbornik Igor Štimac zato razmišlja da u rezultatski nevažnom posljednjem dvoboju u kvalifikacijskoj skupini A određene igrače poštedi nastupa.

- Igor je u dilemi, izvesti te igrače na teren ili ne. No, meni ne bi smetalo da imam takvu dilemu - poručio je Strachan dan prije ogleda na Hampden Parku.

- Budimo pošteni, Hrvati imaju jaku momčad. Mogu si priuštiti da izostave jednog, dvojicu, trojicu, četvoricu ili petoricu igrača i da ih to ne oslabi. Gledao sam ih neki dan protiv Belgije (poraz Hrvatske 1-2, op. a.). Promijenili su sustav u odnosu na utakmicu protiv nas, ali klupa im je i dalje bila dobra. Zapravo su igrali dobro u prvih 20 minuta, nesretno su se našli u zaostatku - dodao je 56-godišnji stručnjak.

Na pitanje kako bi se on ponašao da ima problema s kartonima poput Štimca, odgovorio je:

- Morate poznavati igrače, znati koliko su disciplinirani i imati povjerenja u njih da neće dobiti karton. No, u modernom nogometu možeš dobiti žuti karton i za običnu sitnicu, tako da bi to mogao biti problem. U svakom slučaju, radujemo se utakmici, a Hrvatskoj želimo sve najbolje u dodatnim kvalifikacijama jer se radi o vrlo dobroj momčadi. Dogodilo se da su završili iza Belgije koja u ovom trenutku ima nekoliko izvanrednih igrača.

Podsjetimo, Škotska je u lipnju u Zagrebu pobijedila Hrvatsku s 1-0 pogotkom Roberta Snodgrassa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.