Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP

Strachan: Nemamo hrvatsku kvalitetu, ali idemo po pobjedu

Strachan: Nemamo hrvatsku kvalitetu, ali idemo po pobjedu

U utorak navečer na Hampden Parku protiv Hrvatske škotska nogometna reprezentacija zatvorit će još jedan neuspješan kvalifikacijski ciklus.

Sve šanse za prolaz na Mundijal izgubili su još davno, a protiv Hrvatske, koja je osigurala drugo mjesto u skupini, igrat će za prestiž i podizanje atmosfere u svlačionici.

Upravo protiv Hrvatske s prepolovljenom momčadi Škoti su doživjeli vrhunac ovog ciklusa, 1-0 pobjedom usred Zagreba, a pokušat će to ponoviti i u utorak navečer, kaže njihov izbornik Gordon Strachan.

- Kada dobijete utakmice, poput one protiv Hrvatske ili Makedonije, atmosfera u svlačionici je sjajna i to razvija momčadski duh. Svi dobiju poticaj sa pobjedom - rekao je Strachan.

- Kada moja momčad igra na Hampden Parku ne osjećam strah kod igrača. Samo moramo bolje koristiti loptu i našu energiju. Radili smo na stvarima da stvorimo prostor kada smo visoko u suparničkoj polovici, da iskoristimo naše atletske sposobnosti.

- Nismo Španjolska i ne možemo dodavanjima riješiti stvari i nismo Belgija koja može šutnuti loptu do Lukakua, a ovaj ju može zadržati. Također nemamo ni Mandžukića, pa moramo upotrijebiti puno energije prije nego li dođemo u priliku za udarac prema golu.

Upitan je Strachan i koliko njegovu reprezentaciju dijeli od ulaska među elitu i borbe za pozicije koje vode na velika natjecanja.

- Ako pogledate Englesku, Njemačku i Hrvatsku vidite da mi nismo ondje. Ako zadržimo najboljih naših četiri ili pet igrača spremnima, onda ćemo se boriti za drugo ili treće mjesto. A pomoglo bi i da u sljedećim kvalifikacijama nemamo suspenzija.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.