Sport

Tenis

Ludih osam sati Wimbledona: Ispalo sedam nekadašnjih brojeva 1 na svijetu

Ludih osam sati Wimbledona: Ispalo sedam nekadašnjih brojeva 1 na svijetu

Nevjerojatna je bila srijeda u Wimbledonu. Predavali su se mečevi, padali su favoriti, a sve to je legendarni američki tenisač John McEnroe nazvao "najluđim danom ikada u Wimbledonu".

I uistinu, ono što se dogodilo u srijedu, nije se nikada dogodilo u teniskoj Open eri u All England Clubu. Unutar nešto više od osam sati je ispalo čak sedam tenisača/tenisačica koji su u jednom trenutku svoje karijere bili prvi na svijetu.

Najveći šok je bio poraz Rogera Federera kojeg je u četiri seta pobijedio Ukrajinac Stahovskij i tako prekinuo njegov niz od 36 četvrtfinala na Grand Slam turnirima. Bilo je 6-7 (5), 7-6 (5), 7-5, 7-6 (5) za Ukrajinca kojem je u karijeri najveći skalp bila pobjeda protiv Marcosa Baghdatisa koji je tada bio osamnaesti igrač na svijetu.

Ispao je i pobjednik Wimbledona 2002. godine, Australac Lleyton Hewitt, kojeg je u četiri seta ''izmbombardirao'' Dustin Brown.

Uz Federera, najveći je šok vjerojatno bio poraz nekadašnje pobjednice Wimbledona i treće na svijetu Marije Šarapove koju je sa 6-3, 6-4 pobijedila portugalska kvalifikantica Larcher de Brito. Inače, bio je to vjerojatno najglasniji mogući meč u ženskoj konkurenciji, jer samo još Azarenka toliko žestoko ispušta glasnoću na terenu.

I Azarenka je ispala, ali ona zbog ozljede nije niti počela svoj meč protiv Pennette, dok su od nekadašnjih brojeva 1 još ispali Caroline Wozniacki, te dvije Srpkinje, Jelena Janković i Ana Ivanović.

Mnogi dijelovi ždrijeba su se tako potpuno otvorili. Primjerice, u jednom je dijelu ždrijeba, sve do polufinala, nominalno najbolji igrač Nicolas Almagro, a kod žena u jednom dijelu Marion Bartoli i Sloane Stephens.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.