Sport

Hrvatski nogometni kup

Lokomotiva se nada čudu, Hajduk osvajanju Kupa

Lokomotiva se nada čudu, Hajduk osvajanju Kupa

U Maksimiru se večeras s početkom u 20 sati i 15 minuta igra uzvratna utakmica finala domaćeg Kupa. Lokomotiva će, kao domaćin, pokušati nadoknaditi zaostatak za Hajdukom od 2-1 iz prve utakmice prije dva tjedna na Poljudu.

Trener Lokomotive Tomislav Ivković u najavi večerašnjeg uzvrata ipak je priznao da je pogriješio kada je uoči prvog okršaja u Splitu po dojmom pet uzastopnih pobjeda njegove momčadi, istaknuo da je Lokomotiva favorit za osvajanje Rabuzinovog sunca. "Hajduk ipak ima prednost", ustvrdio je Ivković.

"Jer Hajduk ima čudesan oporavak. Tudor sa svojim stožerom ih je okrenuo za 360 posto. To nije ista momčad. Isti su igrači, ali nije ista momčad. U tri utakmice skoro da im nitko nije napravio šansu, a oni su bili dominantni. Moja razmišljanja su vjerojatno bila prepozitivna i zaboravio sam možda na trenutak da nisam u Hrvatskoj, nego sam zamišljao da sam u nekoj drugoj zemlji. Tako da mislim da je Hajduk ipak veliki favorit", istaknuo je Ivković.

Unatoč tome poručuje: "Nećemo se tako lako predati."

"Naravno da mi nećemo odustati od našeg pozitivnog razmišljanja, naravno da ćemo se pripremiti i pripremamo se svakim danom da budemo sve bolji. Nadam se da ćemo odigrati vrlo kvalitetnu utakmicu. U to sam uvjeren. Da će moji igrači dati maksimum. Ja sam im rekao da uživaju u fešti koju su oni organizirali i za koju su oni zaslužni i gdje oni pozivaju goste", kaže trener Lokomotive, koja je ove sezone iznenadila drugom mjestom u prvenstvu i povijesnim plasmanom u Europu sljedeće sezone.

Zbog toga, naglašava, njegovi momci zaslužuju da večeras u Maksimiru dođe što više navijača, koji će ih bodriti u osvajanju Kupa, prvog u njihovom prvom nastupu u finalu ovog natjecanja.

"Nadam se da svi oni Zagrepčani i Zagrepčanke neće dozvoliti da Hajduk odigra još jednu utakmicu na domaćem terenu, da će se ipak skupiti jedna grupu ljudi, koja će bodriti Lokomotivu, koja je sa svime onime što je postigla do sada u prvenstvu, zaslužila. Da ipak pehar ako ga dignemo, ne bude pehar kojem će pljeskati samo naša familija i naši najbliži prijatelji, nego da će biti više ljudi i Zagrepčana, koji će nam pljeskati ako do toga dođe", poručio je Ivković, koji za kraj ističe i važnost večerašnje utakmice, za koju se kako kaže, živi.

"Za takve dane i utakmice svi mi radimo tijekom cijele godine i spremamo se da bi sezonu obilježili uspjehom, to jest osvajanjem trofeja, kojeg svi željno priželjkujemo i očekujemo", zaključio je Ivković.

U taboru 'Bijelih' optimizam nakon osvježenja kojeg je donio novi trener Igor Tudor. Iako se ne opterećuje ulogom favorita i pritiskom osvajanja Kupa koji im je stavljen na leđa, ne krije da večeras očekuje pobjedu.

"Ne bih je puno uopće niti komentirao, niti najavljivao, niti govorio ovi su dobri, niti ovu našu klasičnu priču koju svi govorimo i dajemo komplimente jedni drugima, puno je važnije ono što se momcima usadi na treninzima i međusobnom komunikacijom, koju sam nastojao svih ovih dana napraviti unutar momčadi, a rezultat toga će biti vidljiv od sučevog zvižduka", istaknuo je Tudor.

Lokomotivu dobro poznaju, obzirom da će im ovo biti treća utakmica u samo dva tjedna. Posljednja prvenstvena, četiri dana nakon prvog dvoboja finala Kupa, završila je bez pogodaka.

"Mislim da će oni igrati svoju igru, poznatu i karakterističnu. Oni su na posljednjoj utakmici promijenili jedan detalj taktički, na početku, međutim nakon nekih 15 minuta, njihov trener je odmah vratio na ovu početnu priču jer je vidio da to ne ide kako je zamislio. Oni će igrati svoju igru, mislim, nema vremena za promjene, to se ne može mijenjati preko noći i to ovisi o igračima koje imate. To je njima dobro išlo cijelu godinu jer su na kraju krajeva i drugi u prvenstvu i ne vidim razloga da oni to mijenjaju. A mi ćemo vidjeti, mi ćemo biti dobri", naglašava Tudor i ponavlja da se ne opterećuje najavama da večeras moraju podići trofej.

"Ove najave pojedinih medija i osoba da je to ključno za Hajduk i ako se ne daj Bože to ne dogodi, da će biti smak svijeta, razmišljam u totalno drugom smjeru. Hajduk ima puno većih problema nego što je to eventualno neosvajanje. Meni kao treneru je to vrlo važno i to će normalno biti poticaj momčadi, međutim, ja to sve skupa gledam na drugi način", zaključio je trener splitskog sastava.

Utakmica Lokomotiva i Hajduka u Maksimiru igra se s početkom u 20 sati i 15 minuta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.