Sport

Tenis

ATP Challengeri: Veić i Škugor u četvrtfinalu

ATP Challengeri: Veić i Škugor u četvrtfinalu

Dvojica hrvatskih tenisača, Antonio Veić i Franko Škugor, izborili su prolaz u četvrtfinale ATP Challenger turnira na kojima nastupaju ovoga tjedna.

Veić je okrenuo meč protiv Julija Silva, te je pobijedio 4-6, 6-3, 6-2 na turniru u Santosu. Inače, kolo ranije je Veić također kreirao preokret protiv Thiaga Alvesa, samo mu je taj suparnik sredinom trećeg seta predao meč.

Veić je nakon jednog sata i 53 minute slomio 399. igrača na svijetu, a u odlučujućem je setu iskoristio dvije od pet break-lopti za siguran put prema četvrtfinalu. Suparniku nije dozvolio niti jednu break-loptu u trećem setu, te je osigurao meč protiv četvrtog nositelja, Portugalca Gastaa Eliasa. Veić je, inače, peti nositelj ovog turnira na zemljanoj podlozi.

Franko Škugor je na turniru u Mexico Cityju, koji se igra na tvrdoj podlozi, pobijedio Australca Chrisa Guccionea 6-4, 7-6(3) u meču gdje niti jednom nije izgubio svoj servis. Spasio je svih pet break-lopti, a jednu od svoje četiri iskoristio za dobivanje prvog seta. Bio je to, inače, meč 545. na svijetu (Škugor) i 588. (Guccione).

Obojica su odservirala devet aseva tijekom meča, dok je Škugor dobio i 82 posto poena nakon ubačaja prvog servisa (39 od 47). U četvrtfinalu će Škugor igrati protiv poljskog tenisača Michala Przysieznyja, koji je daleko bolje plasiran na ATP ljestvici (159. mjesto).

ATP Challenger Santos, četvrtfinale:

Veić (5) - Julio Silva 4-6, 6-3, 6-2

ATP Challenger Mexico City, četvrtfinale:

Škugor - Guccione 6-4, 7-6(3)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.