Sport

Nogomet

Pranjić: Sporting nije profesionalan kako sam mislio

Pranjić: Sporting nije profesionalan kako sam mislio

U razgovoru za nizozemski dnevnik Leeuwarder Courant, bivši hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić prisjetio se godina provedenih u Heerenveenu i priznao pogrešku koju je napravio prošlo ljeto.

Pranjić je sjajno igrao za Heerenveen od 2005. do 2009. godine kada je otišao u Bayern. Poslije tri sezone u bavarskom velikanu prošle je godine kao slobodan igrač prešao u Sporting. Pokazalo se to lošim potezom, u Lisabonu se nije snašao, pa je tijekom zime otišao na posudbu u španjolsku Celtu.

- U Portugalu sam se često sjetio svojih sjajnih godina u Heerenveenu - s nostalgijom je priznao Pranjić, dodavši kako Sporting ni na koji način nije ispunio njegova očekivanja.

- Klub prolazi kroz lošu sezonu, a na puno je načina pokazao da uopće nije profesionalan kako sam ranije mislio. S druge strane, mnogi doživljavaju Nizozemsku kao nogometno malu zemlju, ali tamo su klubovi dobro uređeni.

Otkrio je Pranjić i kako još uvijek pozorno prati događaje u Heerenveenu. Nisu mu tako promakle ni sjajne igre srpskog ofenzivnog veznjaka Filipa Đuričića koji će od sljedeće sezone vjerojatno igrati u Benfici.

- Benfica je veliki klub koji uvijek igra u Ligi prvaka. No, Filip mora znati da će u Portugalu igrati neke utakmice pred samo pet tisuća ljudi - zaključio je Pranjić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.