Sport

Nogometni mercato

Vukojevićev transfer tek četvrti u povijesti na relaciji Dinamo Kijev-Spartak (M)

Vukojevićev transfer tek četvrti u povijesti na relaciji Dinamo Kijev-Spartak (M)

Hrvatski nogometni reprezentativac Ognjen Vukojević postao je tek četvrti igrač u povijesti koji je iz kijevskog Dinama prešao u redove moskovskog Spartaka ili obrnuto.

Vukojević, kojeg je kijevski klub posudio Spartaku do kraja sezone, danas (četvrtak) je sletio u Marbellu (Španjolska), gdje se moskovska momčad nalazi na pripremama uoči nastavka sezone u ruskom prvenstvu.

Nakon Pavela Kornilova (1938. godine), Alekandra Prohorova (1972. i 1976. godine) i Vladislava Vaščuka (2003. godine), Vukojevićev transfer je tek četvrti u povijesti na relaciji Dinamo Kijev - Spartak Moskva.

- Drago mi je da je cijela situacija vrlo brzo riješena - rekao je Vukojević ruskim novinarima po dolasku u Marbellu.

Znate li koji ste igrač u povijesti čiji je transfer ostvaren na ovoj relaciji klubova?

- Iskreno ne znam. Koji?

Četvrti! Što mislite o tome?

- To je doista raritet. Jučer sam razgovarao s predsjednikom kijevskog Dinama (Igorom Surkisem), koji mi je otkrio da su Spartak i Dinamo bili najveći rivali u bivšem Sovjetskom Savezu, te da su osvojili najveći broj naslova prvaka tadašnje države i najveći broj kupova.

U posljednjih 10 godina jedino je Vladislav Vaščuk bio igrač koji je iz jednog prešao u redove drugog kluba. Znate li ga?

- Naravno. Upoznao sam ga kada sam počeo igrati za Kijev.

Zašto ste se odlučili napustiti Kijev i doći u Spartak?

- Proveo sam pet sezona u Dinamu i igrao gotovo svaku utakmicu. Sada Oleg Blohin ima nekih drugih zamisli, bez mene, i to je u redu. Ne igram više, no nemam nikakvih osobnih zamjerki. Odlučio sam otići negdje gdje ću igrati, a ne sjediti na klupi. Želim igrati nogomet u jačoj ligi kako bih izborio mjesto u reprezentaciji koja će, nadam se, igrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Navijači i novinari vas uspoređuju s Gennarom Gattusom. Kako vi na to gledate?

- Prije pet godina me stalno pratila ta usporedba. Gattuso je bio i još uvijek jest sjajan igrač koji savršeno pokriva svaku poziciju u sredini terena.

U kakvoj ste fizičkoj spremi?

- Nemam nikakvih problema. Redovno sam trenirao u Kijevu, nikada nisam propustio trening, a da nisam bio ozlijeđen. Posljednju sam utakmicu odradio prije tri tjedna s reprezentacijom u Londonu protiv Južne Koreje.

Spartak 3. ožujka igra prijateljski dvoboj protiv norveškog prvaka Moldea. Jeste li spremni za debi?

- Naravno, ako tako trener odluči. Znam da je do nastavka ruskog prvenstva ostalo jako malo vremena i zato se želim što prije uklopiti u momčad i započeti s novom stranicom svoje karijere, barem do kraja ove sezone.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.