Sport

Tenis

ATP Memphis: Čilić bez breaka, uz tri spašene meč-lopte u četvrtfinale

ATP Memphis: Čilić bez breaka, uz tri spašene meč-lopte u četvrtfinale

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić probio se u četvrtfinale ATP turnira iz serije 500, koji se ovoga tjedna igra u američkom gradu Memphisu, ali tek nakon što je spasio tri meč-lopte protiv Nizozemca Igora Sijslinga.

Međugorac je nakon dva sata i 36 minuta igre savladao Sijslinga, nedavnog "krvnika" Jo-Wilfrieda Tsonge u Rotterdamu, sa 7-6(2), 3-6, 7-6(7). Čilić je imao velikih problema s ubačajem svog prvog servisa (48 posto), ali i s reternom Sijslingova početnog udarca (prvog i drugog).

Naime, hrvatski tenisač nije uspio izboriti break-loptu sve do 17. servis-gema nizozemskog tenisača, koja mu je ujedno bila i meč-lopta kod prednosti u trećem setu 6-5. No, Nizozemac ju je izvukao i odveo treći set u tie-break.

Sijsling je odmah napravio mini-break na prvom Čilićevom servisu (1-0), no naš je tenisač isti vratio već pri sljedećem poenu. Sijsling je napravio mini-breakove za 3-1, 5-3 i 7-6, kada je imao već treću meč-loptu, drugu na svom početnom udarcu (vodio je Sijsling 6-4 i servirao).

No, Čilić i to izvlači, odnosno Sijsling na meč-loptu radi dvostruku pogrešku, koja ga mentalo "razbija", a naš tenisač osvaja i drugi poen na njegovom servisu, kojim dolazi do svoje druge meč-lopte, prve na svom servisu. Za razliku od Sijslinga, naš tenisač nije imao problema s realizacijom!

U prvom je setu Nizozemac izborio jednu jedinu break-loptu, koju je Čilić izvukao, dok je u drugom realizirao priliku kod prednosti 2-1, te poveo s 3-1 i držao prednost breaka do kraja seta za 6-3.

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv Japanca Keija Nishikorija, koji je s glatkih 6-3, 6-3 bio bolji od domaćeg igrača Donalda Younga. Bit će to peti susret te dvojice tenisača, a trenutni je rezultat 2-2. Posljednji susret igran je na US Openu prošle sezone, a otišao je na stranu Čilića rezultatom 3-1 u setovima.

ATP Memphis, 2. kolo:

Čilić (1) - Sijsling 7-6(2), 3-6, 7-6(7)
Nishikori (5) - Young 6-3, 6-3
Dolgopolov (7) - Williams 6-4, 4-6, 6-4
Russell - Kubot 6-2, 6-4
Istomin - Hewitt 6-1, 6-2


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.