Sport

Košarka, A-1 liga

Luka Bujas na klupi A-1 ligaša iz Križevaca

Luka Bujas na klupi A-1 ligaša iz Križevaca

Mladi zadarski košarkaški stručnjak Luka Bujas (26) novi je trener prve momčadi križevačkog A-1 ligaša. Bujas je na klupi zamijenio Marina Zirduma Ziikija koji je s Križevčanima ostvario ulazak u A-1 ligu te uspješno vodio momčad u prvom dijelu prvenstva.

Luka Bujas bio je logičan izbor za Zirdumovog nasljednika, jer je vrlo uspješno vodio školu košarke popularnih "žabaca". Kažimo samo to da kadeti i juniori pod njegovim vodstvom nisu znali za poraz.

-  Počašćen sam što mi je uprava kluba dodijelila prvu momčad. Doveden sam u klub kao trener omladinskih selekcija pred samo tri mjeseca, tako da me je ova odluka ugodno iznenadila. Mene i ekipu očekuje težak posao, u sljedeće četiri utakmice igramo sa svim izravnim konkurentima, od čega čak tri utakmice na svom parketu.

To nam je ključno u borbi za prvoligaški status. Izuzev Grgata koji je jedan od najiskusnijih igrača A-1 lige, momčad je mlada i neće nam biti jednostavno, ali upotrijebit ću svo svoje znanje kako bi svi skupa krenuli pravim putem. Ovim putem još jednom zahvaljujem vlasniku kluba, gospodinu Goranu Deliću koji mi je iskazao povjerenje bez obzira na moje godine te se nadam da će mu se isplatiti, rekao je za eZadar Luka Bujas.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.