Sport

Nogomet

Proslavljena četrdeseta obljetnika NK Hajduk iz Pridrage

Proslavljena četrdeseta obljetnika NK Hajduk iz Pridrage

Nogometni klub Hajduk iz Pridrage proslavio je sinoć četrdesetu obljetnicu djelovanja. Sve članove kluba i njihove goste, okupljene na proslavi u kripti župne crkve Gospe od Ružarija u Pridragi, pozdravio je načelnik općine Novigrad Joso Klapan te predsjednik kluba Zvonimir Pedić.

Posebice su pozdravljeni stari članovi i osnivači kluba, a u bogatom programu za koji se pobrinula općina Novigrad koja je ujedno bila pokrovitelj i organizator, otvorena je izložba fotografija na kojima ponosno stoje i čuče nogometaši pridraškog Hajduka. Izložbu impozantnih slika koje datiraju s početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća pa sve do današnjih dana pripremio je Slavko Jure Batur. Ženska klapa Kandelora iz Zemunika izvela je šest pjesama čime je oduševila nekoliko stotina prisutnih. Ova ženska ravnokotarska klapa svojim nastupima sve više dokazuje kako klapska pjesma živi i postoji i u ovim krajevima od davnina. U ime Hrvatskog nogometnog saveza slavljenicima se prigodnom riječju obratio Paško Viđan, a u ime NK Hajduk iz Splita Dražen Mužinić koji je nogometnom klubu Hajduk iz Pridrage  poželio još mnogo uspjeha.

Nakon pozdravnih govora domaćina i gostiju uslijedila je premijera dokumentarnog filma ''Oni su počeli prvi'' autora Luke Klapana u kojem se kazivači, svi odreda generacija krpenjača, prisjećaju osnivanja Hajduka davne 1972. godine. Oni zapravo kazuju kako je u teškim i burnim vremenima početkom 70-tih godina prošlog stoljeća trebalo imati hrabrosti za osnivanje nogometnog kluba u Pridragi. Grupa istomišljenika tada je donijela odluku kako majice njihova kluba treba krasiti upravo hrvatski grb na kojem će biti list vinove loze. Film Luke Klapana popraćen je burnim pljeskom nazočnih, a snimljen je s posebnim pijetetom prema onim članovima kluba koji nisu više među nama.

Zaslužnima za današnje postojanje Hajduka iz Pridrage uručena su priznanja i prigodni pokloni te je uz zajednički domjenak i druženje završila ova vrijedna obljetnica. Napomenimo na kraju kako je ovoj proslavi prethodila prijateljska nogometna utakmica na igralištu Zidine gdje su se susreli NK Hajduk Pridraga i NK Zadar.

autor: Luka Klapan


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.