Sport

Odbojka

Odbojka: U Sukošan održan 1. Međunarodni turnir Sukošan 2012

Odbojka: U Sukošan održan 1. Međunarodni turnir Sukošan 2012

U organizaciji OK SUKOŠAN i OŠ SUKOŠAN, a pod pokroviteljstvom Općine i TZ Sukošan, u Sukošanu je povodom Dana Općine održan prvi Međunarodni odbojkaški turnir "Sukošan 2012." Turnir je okupio 6 ekipa u konkurenciji djevojčica te 6 ekipa u konkurenciji mlađih kadetkinja.

U konkurenciji djevojčica nastupile su ekipe: Širokog Brijega, Bibinja I.i II., Arbanasa I.i II. i domaćina Sukošana, a u konkurenciji mlađih kadetkinja: Čilipi, Široki Brijeg, Arbanasi I.i II., Novalja i Sukošan.

U kategoriji djevojčica, nakon odigranih susreta po grupama, u polufinale su se plasirale ekipe Arbanasa I., Širokog te Bibinja I.i II. Bibinje I.je u međusobnom susretu protiv Bibinja II. bilo uspješnije sa 2-1 u setovima te se plasiralo u finale, dok je ekipa Širokog iznenadila favorizirane djevojčice iz Arbanasa i sa 2-0 osigurala finale.

U finalu, gošće iz BiH su imale prednost od 14-12 u prvom setu, no, Bibinjke su velikom borbenošću i taktičkim potezima trenera Tomislava Šimunića, preokrenule rezultat u svoju korist. U drugom setu nije bilo neizvjesnosti te su Bibinjke osvojile turnir u svojoj konkurenciji, a najboljom igračicom proglašena je Magdalena Karaban iz pobjedničke ekipe. U susretu za 3.mjesto, Arbanaške su svladale Bibinje II.sa 2-0.

U konkurenciji mlađih kadetkinja, prema očekivanju, bilo je puno više uzbuđenja i neizvjesnosti. Nakon razigravanja po grupama u polufinale su se plasirale ekipe Arbanasa I.i Arbanasa II. te ekipe Sukošana i Novalje. Prvi polufinalni susret između Arbanasa I. i Sukošana ,nije ponudio previše neizvjesnosti, iako su mlade Sukošanke pružile dostojan otpor. Susret je završio sa 2-0 u korist Arbanasa I. Drugi polufinalni susret između Novalje i Arbanasa II. pružio je puno više neizvjesnosti.

Odbojkašice Novalje pobijedile su u 1.setu, međutim, u 2.setu, druga postava Arbanasa II.suvereno osvaja set te u tie-breaku, propušta priliku za iznenađenje te u uzbudljivoj završnici gubi sa 13-15.

Susret za 3.mjesto donio je niz uzbuđenja, a domaćin Sukošan, uz veliku podršku domaće publike, pokazuje visoku razinu tehnike, hrabrosti i gotovo fanatične borbenosti te slavi sa 2-0 u setovima. Finale je bilo lišeno bilo kakvog većeg uzbuđenja. Veliku razliku u kvaliteti i nastupima na ligaškim i međunarodnim turnirima, mlade Arbanaške okrunile su sa čistih 2-0 u setovima. Iz njihovih redova izabrana je i najbolja igračica turnira. Bila je to Tina Nikpalj, perspektivna tehničarka Arbanasa koja će u novoj sezoni debitirati i za seniorski sastav drugoligaša Arbanasa.

Karlo Lisica, trener OK Arbanasi:

Na kraju bih se iskreno zahvalio na velikoj podršci u svim segmentima turnira od strane načelnika Općine Ante Martinca, direktora TZ Općine Sukošan Nikole Miloševića, dopredsjednice Općinskog vijeća Mirjane Nadinić, ravnatelja OŠ Sukošan, Branimira Peričića te Dragana Biljakovića, bez čije pomoći ne bismo uspjeli realizirati ovaj lijepi turnir. Ono što mogu obećati u ime OK Sukošan, da će turnir postati tradicionalan te da ćemo iskoristiti naša brojna međunarodna prijateljstva i poznanstva, kako bi već sljedeće godine u Sukošanu imali priliku gledati prestižne ekipe iz čitave Europe i SAD-a".

SASTAVI prve tri ekipe:

Djevojčice: OK BIBINJE I.: M., L.i A. Šimunić, Lepur, Gredičak, C.i M. Karaban, K.i E.Kero, Vrkić, A.i M.Šindija. Trener: Tomislav Šimunić.

OK ŠIROKI: Crnjac, Zlopaša, Ljubić, Barbarić, Kožul, Ramić, Čerkez, Grbešić, Sesar, Krešić, Kraljević, Sopta. Trener: Tadija Lasić.

OK ARBANASI I: Vučemilović, Baraba, Škara, Ferro, Musap, Lazanja, Vučemilović- Vranjić, Matulić. Trener: Frane Vidov.

M.Kadetkinje:

OK ARBANASI I.:T. Nikpalj, Vlahović, Zdrilić, Bjeletić, Vukić, R.Petani, Zubčić, L.Nikpalj, Ikić.P.Petani.Treneri: Karlo Lisica i Frane Vidov.

OK NOVALJA: Šupraha, Makarun, Trcol, Mirčić, Tončić, Blaić, Šporčić, Ivčić, Baričević. Trener: Toni Galić.

OK SUKOŠAN: Ročak, Matošić, Žunić, Gambiraža, Serdar- Petkovski, Sudinja Nadinić, Modrić, L.Torbarina, B.Torbarina, Grdović, I.Smolić, S.Smolić, Rašo, Vrkić, A.Smolić,, smolić-Ročak, Čirjak. Trener: Karlo Lisica.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.