Sport

Tenis, WTA

WTA Quebec: Martić poražena na startu turnira u parovima

WTA Quebec: Martić poražena na startu turnira u parovima

Hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je u 1. kolu parova na WTA turniru u kanadskom Quebecu.

Iako su ona i Latvijka Liga Dekmeijere bile postavljene za druge nositeljice turnira, kratko je trajao njihov boravak u ždrijebu parova. S 2-6, 6-3, 10-4 bolja je bila kanadsko-američka kombinacija Gabriela Dabrowski i Alison Riske.

Prvi set nije dao ni naslutiti da će ovaj susret biti okončan pobjedom Dabrowski i Riske. Naime, s tri oduzeta servisa, uz jedan izgubljeni, "naša" je kombinacija uzela prvu dionicu s glatkih 6-2, ali se nakon toga u potpunosti pogubila.

Već u 1. gemu drugog seta kanadsko-američka kombinacija radi break, te ga drži sve do rezultata 5-3, kada radi još jedan i s konačnih 6-3 odvodi set u super tie-break.

Dovoljno je reći da su Dekmeijere i Martić osvojile svega tri od sedam poena na svom servisu u odlučujućem setu, koji je rezultatom 10-4 neočekivano otišao na stranu Dabrowski i Riske.

Unatoč porazu turnir u kanadskom Quebecu još nije gotov za našu Splićanku, koju u četvrtak očekuje susret 2. kola u pojedinačnoj konkurenciji protiv Gruzijke Anne Tatišvili.

Podsjetimo da će u 2. kolu zaigrati i Mirjana Lučić, koja tek treba saznati ime svoje protivnice. Bit će to pobjednica susreta između prve nositeljice Dominike Cibulkove i Belgijke Kirsten Flipkens.

WTA Quebec, 1. kolo, parovi:

Dabrowski / Riske - Dekmeijere / Martić (2) 2-6, 6-3, 10-4


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.