Sport

Tenis, Wimbledon

Wimbledon: Lisicki se osvetila i pobijedila Šarapovu

Wimbledon: Lisicki se osvetila i pobijedila Šarapovu

Kišni je dan u Wimbledonu, na trećem teniskom Grand Slam turniru godine, ali su tenisači i tenisačice ipak već dosad stigli dosta toga odraditi.

Najveće je iznenađenje poraz prve tenisačice svijeta Marije Šarapove. Nakon osvajanja Roland Garrosa, ruska je tenisačica došla i po naslov u Wimbledon, ali je plan propao u osmini finala. Njemica Sabine Lisicki je pobijedila 6-4, 6-3, te je tako uzvratila Šarapovoj za prošlogodišnji poraz na istom mjestu, u polufinalu.

Lisicki je vodila u prvom setu s 5-1, ali je Šarapova prvo smanjila na 5-4, a potom imala i šansu za izjednačenje. Nije uspjela u tome, pa je Lisicki dobila prvi set, a nakon kišnog prekida povela i 3-0 u drugom setu. Do kraja Njemica više nije ugrozila vlastiti servis, te je proslavila prolaz u četvrtfinale.

Iskoristila je treću meč-loptu - asom. U četvrtfinalu će Lisicki igrati protiv pobjednice meča Kim Clijsters - Angelique Kerber.

Braniteljica naslova u Londonu, Petra Kvitova, i Amerikanka Serena Williams su se mučile u ponedjeljak, ali su uspjele doći do međusobnog četvrtfinalnog ogleda.

Kvitova je gubila 1-0 u setovima, te imala break zaostatka za Francescom Schiavone, ali je na kraju ipak slavila 4-6, 7-5, 6-1. Serena je u trećem setu opasno živjela protiv Jaroslave Švedove, ali je kod 5-5 nekako došla do breaka i potom odservirala za pobjedu 6-1, 2-6, 7-5.

Wimbledon, osmina finala tenisačica:

Lisicki (15) - Šarapova (1) 6-4, 6-3

S. Williams (6) - Švedova 6-1, 2-6, 7-5

Kvitova (4) - Schiavone (24) 4-6, 7-5, 6-1

Paszek - Vinci (21) 6-2, 6-2


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.