Sport

Nogomet, Euro 2012

Pranjić: Razočarani smo, ali i ponosni

Pranjić: Razočarani smo, ali i ponosni

Nakon ispadanja s Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini Danijel Pranjić je dao intervju za službenu web-stranicu Bundeslige.

U utakmici u kojoj su "taktički savršeni Hrvati", kako to navodi novinar Tobias Schächter, izgubili od Španjolske s 1-0, Pranjić je igrao do 66. minute. Lijevi bočni hrvatske reprezentacije je završio svoju avanturu u Bayernu, a gdje će nastaviti karijeru i dalje je tajna. O tome Pranjić (30) nije želio govoriti, ali se osvrnuo na dvoboj protiv Španjolske u Gdanjsku.

- Zaustavili smo Španjolce, europske i svjetske prvake, a imali smo dobre prilike i za pobjedu. Odigrali smo sjajnu utakmicu, a na kraju su oni zabili jedini gol. To je nogomet.

Defenzivnija taktika s Mandžukićem kao jedinim napadačem se isplatila, zar ne?

- Vrlo dobro smo se pripremili za Španjolsku i imali smo dobru taktiku. Čekali smo svoju šansu i dobili je, ali kad je ne iskoristiš, teško je pobijediti. Mogli ste to vidjeti i na primjeru Poljske koja je također ispala nakon što nije iskoristila svoje prilike.

Jeste li bili iznenađeni što je Španjolska imala toliko problema?

- Nismo bili iznenađeni jer smo i mi dobra momčad s nizom dobrih igrača. Naravno da smo razočarani, ali smo i ponosni što smo odigrali tako dobro na ovom natjecanju.

Kako biste saželi hrvatski nastup na Euru?

- Možemo biti ponosni. Odigrali smo tri dobre utakmice i držali europske i svjetske prvake na rubu ispadanja. Mislim da i navijači kod kuće mogu biti ponosni.

Koliko daleko može Španjolska na ovom turniru?

- Mislim da, zajedno s Njemačkom, može u borbu za naslov.

Hrvatski izbornik Slaven Bilić nakon šest godina odlazi s klupe i preuzima Lokomotiv iz Moskve...

- Od srca mu želim sve najbolje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.