Sport

Osvrt na finale Lige prvaka

Pranjić: Heynckes je kriv što smo izgubili finale Lige prvaka

Pranjić: Heynckes je kriv što smo izgubili finale Lige prvaka

Vrlo je odlučno hrvatski nogometaš Danijel Pranjić u razgovoru za Sport1 iskritizirao Bayernova trenera Juppa Heynckesa kao krivca za poraz bavarske momčadi u finalu Lige prvaka od Chelseaja.

- Nije Chelsea nas pobijedio. Londonska je momčad samo uzela ono što smo joj mi ponudili. Pobijedili smo sami sebe - kazao je hrvatski reprezentativac na Euru istaknuvši:

- Mislim da je trener Heynckes počinio nekoliko pogrešaka tijekom utakmice, posebice kad je pri kraju utakmice u igru ubacio Daniela van Buytena. Naša je obrana 85 minuta izgledala nepropusno. Onda smo u 88. dobili gol nakon kornera. Heynckes uopće nije trebao mijenjati obranu.

Također je Pranjić stao u obranu dvojice svojih suigrača, Anatolija Timoščuka i Ivice Olića. Prvi je odbio pucati penal prilikom raspucavanja, drugi je promašio.

- Mislim da nije u redu kritizirati njih dvojicu. Kritike prije zaslužuju igrači poput Arjena Robbena i Tonija Kroosa. Oni su igrali puno češće, te bili među službenim izvođačima kaznenih udaraca. Oni su trebali pucati.

Rekao je također Pranjić da je tri godine uživao u Münchenu premda mu je minule sezone zbog neigranja bilo najteže.

- Nažalost, trener me nije vidio u svojim planovima. Palo mi je to izrazito teško. Nije lako pronaći motivaciju za trening u takvim okolnostima.

Pranjiću je istekao ugovor i napustio je klub. Novi još uvijek traži. Otklonio je mogućnost da bi karijeru mogao nastaviti u Njemačkoj ili Nizozemskoj, gdje je igrao prije dolaska u Bayern.

Kad je u pitanju njegov status u hrvatskoj reprezentaciji, 30-godišnji lijevi bočni branič kaže:

- Naravno da mi nije drago što nisam u prvoj momčadi. No, reprezentacija je u prvoj utakmici odigrala jako dobro i ostvarila zasluženu pobjedu. To je najvažnije.

- Sada smo prvi u skupini i bitno je da ne izgubimo protiv Italije. Bit će za nas jako dobar i bod pod uvjetom da Španjolci ne pobijede Irce s trima ili više pogodaka razlike. Naravno, u četvrtak želimo pobijediti.

- Koliko su jaki Talijani? Iskreno rečeno, ugodno su me iznenadili predstavom protiv Španjolaca. I na ovom turniru Italija izgleda dobro.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.