Sport

Nogomet, Euro 2012.

Irski mediji: Hrvati taktički pametniji i sretniji

Irski mediji: Hrvati taktički pametniji i sretniji

Hrvatska je bila superiornija, ali je imala i sreće, složni su irski mediji ocjenjujući sinoćnju utakmicu između Hrvatske i Irske na europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini koju je Hrvatska dobila 3-1, prenosi Politikapus.

"Hrvatska je sinoć došla do tri boda iz dva razloga. Prvi je taj da je tehnički bila superiornija i dominantnija u posjedu lopte što teško da je iznenađenje. Drugi razlog više zabrinjava, a to je da su Hrvati bili taktički pametniji i iskoristili su očite pogreške koje su ismijale irsku defenzivnu statistiku od prije početka utakmice", piše "Irish Independent".

"I iako s irske strane nije nedostajalo volje Hrvatska je ipak bila kvalitetnija i bila je surova uz mrvice sreće koje su joj se našle na putu", ocjenjuje "Irish Independent".

"Hrvatska je imala sreće, ali je bila bolja cijelu večer", priznaje Irish Times.

"Mario Mandžukić je uništio nadu Irske da s pobjedom započne europsko prvenstvo a i okončao je niz Giovannija Trappatonija od 14 utakmica bez poraza", dodaje "Times".

"Irish Indeppendent" piše da se u drugom poluvremenu činilo da Hrvati imaju čovjeka više.

Iako svi ističu činjenicu da je drugi gol za Hrvatsku postignut iz zaleđa, "Irish Independent" i "Times" ističu da je "rezultat bio pošten odraz igre".

Irski mediji navode i da je pred kraj utakmice na Robbieju Keanu napravljen prekršaj za kazneni udarac, ali da je nizozemski sudac Bjorn Kuipers nije sudio možda pod utjecajem prosvjeda Hrvata što su Irci nastavili igru iako je Mario Mandžukić ležao na travnjaku.

"Pokazalo se da Irce ipak ne možeš pobijediti. Dečki Giovannija Trapattonija olakšali su to", zaključuje "Irish Independent", a "Irish Times" dodaje: "Zaboravili smo kako nam mogu slomiti srce te irske nogometne večeri". 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.