Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Mijatoviću četiri utakmice suspenzije, Kobiašviliju jednogodišnja zabrana

Mijatoviću četiri utakmice suspenzije, Kobiašviliju jednogodišnja zabrana

Hrvatski branič Herthe Andre Mijatović kažnjen je s četiri utakmice zabrane nastupa od strane Disciplinske komisije Njemačkog nogometnog saveza (DFB). Njegova je kazna najmanja od sve četvorice kažnjenih Herthinih nogometaša.

Riječ je o kazni zbog incidenta koji se dogodio 15. svibnja po završetku uzvratne utakmice razigravanja za plasman u Bundesligu između Herthe i Fortune Düsseldorf (2-2).

Tada se u općem metežu na travnjaku nekolicina igrača Herthe obrušila na suca Wolfganga Starka, a među njima i bivši stoper Rijeke i Dinama koji je kažnjen s četiri utakmice zabrane nastupa nakon što je verbalno izvrijeđao suca (Stark kaže da ga je nazvao kretenom, op.a.).

Najgore je prošao gruzijski nogometaš Herthe Levan Kobiašvili (34). Kažnjen je jednogodišnjom suspenzijom zbog udaranja Starka u predio između lijevog ramena i vrata zbog čega je sudac na travnjaku zatražio liječničku pomoć.

Druga dva sankcionirana Herthina igrača su branič Christian Lell (šest utakmica suspenzije) i vratar Thomas Kraft (pet utakmica suspenzije).

Svi kažnjeni igrači imaju pravo žalbe do sutra u podne. Ukoliko se odluče na žalbu, slučaj će tada biti proslijeđen na adresu DFB-ovog Sportskog suda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.