Sport

Nogomet, Euro 2012

Pirlo: Italija je kao Juventus

Pirlo: Italija je kao Juventus

Jedan od tri suparnika hrvatskim nogometašima u skupini na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini je talijanska reprezentacija. Jedan od, pak, vođa Talijana je 33-godišnji Andrea Pirlo.

- Atmosfera u talijanskoj reprezentaciji me podsjeća na onu šampionsku u Juventusu. Svi smo gladni uspjeha, svi guramo u jednom smjeru i čini mi se da bi mogli napraviti dobar rezultat na Euru - rekao je igrač Juventusa na konferenciji za novinare u nedjelju, te nastavio:

- Mnogi nas ne stavljaju u krug favorita, što je logično, ali mislim da ćemo mi tamo biti. Jasno, Španjolska je prvi favorit. Svjetski i europski prvaci to moraju biti. Papir govori i da su ispred nas Nijemci, Nizozemci, vjerojatno i Francuzi, ali imam dojam da se nešto jako dobro sprema u talijanskoj momčadi.

Pirlo je nastavio:

- Mi smo Italija i mi sve možemo. Polufinale? Uopće nije nemoguće. Stvorena je jako lijepa klima kod nas i uživam što sam dio svega toga. Dokad ću igrati u reprezentaciji? Dok god budem trebao izborniku. Mogu igrati na bilo kojoj poziciji, nemam nikakvih problema s tim. Bitno je nositi dres Italije, tada mi je sve lakše - optimistično je završio Pirlo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.