Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Kicker: Sve nagrade za Borussiju iz Mönchengladbacha

Kicker: Sve nagrade za Borussiju iz Mönchengladbacha

Trojac iz njemačkog nogometnog kluba Borussije Mönchengladbach, Marc-Andre ter Stegen, Marco Reus i Lucien Favre, osvojio je na kraju sezone titule najboljih u Bundesligi.

Ter Stegen je prema izboru uglednog sportskog magazina u Njemačkoj, Kickera, proglašen za najboljeg vratara Bundeslige s 27.4 posto glasova. Mönchengladbachov čuvar mreže odnio je pobjedu ispred golmana Bayern Münchena Manuela Neuera koji je osvojio 26.6 posto glasova.

Najbolji igrač minule sezone u Bundesligi je 23-godišnji Marco Reus kojem je Kicker dao 24.5 posto glasova, čak 7.4 posto više nego Shinjiju Kagawi (Borussia Dortmund) koji je sa svojim klubom osvojio dvostruku krunu u Njemačkoj.

U kategoriji najboljeg trenera titulu je ponio strateg Borussije M. Lucien Favre, kojem je pripalo 32.4 posto glasova. Samo 1.3 posto manje osvojio je Christian Streich iz Freiburga. U kategoriji gubitničkih trenera najveći je postotak glasova pripao bivšem treneru Bayer Leverkusena Robinu Duttu (21.2), dok se na drugom mjestu našao Otto Rehhagel (20.8) koji je zajedno s Herthom Berlin preselio u Bundesligu II.

Najbolji sudac sezone u Bundesligi je Florian Meyer s 33.7 posto glasova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.