Sport

Nogomet, Euro 2012

Prandelli: Hrvati imaju savršenu tehniku u svom DNK-u

Prandelli: Hrvati imaju savršenu tehniku u svom DNK-u

Protivnici hrvatske nogometne reprezentacije u C-skupini Europskoga nogometnog prvenstva u najavnom su izdanju World Soccera za EP u Poljskoj i Austriji dali svoje viđenje Bilićeve momčadi.

Najviše je vremena Hrvatskoj posvetio izbornik talijanske reprezentacije Cesare Prandelli.

- Odmah po svršetku ždrijeba svi su me pitali o utakmicama protiv Španjolske i Irske. No, mislim da bi utakmica protiv Hrvatske za nas mogla biti najteža. Prvo i osnovno, riječ je o našoj drugoj utakmici, a običaj je da druga utakmica u natjecanju po skupinama uvijek odlučuje najviše. Drugo, jako dobro poznajem hrvatsku reprezentaciju i njezina izbornika. Vrlo sam dobro upoznat s njegovim radom. Hrvatska je momčad koja savršenu tehniku ima u svom DNK-u, momčad s jako puno dobrih individualaca. Zato taj dvoboj vidim kao naše najveće iskušenje u prvoj fazi Eura.

Najbolji irski nogometaš, danas napadač LA Galaxyja Robbie Keane, osvrnuo se na svoje bivše suigrače iz Tottenhama.

- Imam jako puno uvažavanja za Hrvatsku. Igrao sam s Lukom Modrićem i Vedranom Ćorlukom za Tottenham i itekako sam svjestan kvalitete koju posjeduju.

Na koncu, vezni nogometaš Chelseaja i španjolske reprezentacije, Juan Mata, posebno se pozabavio Modrićem.

- Ne znam puno o Hrvatskoj. Nismo još analizirali njihovu momčad i igru. No, poznajem njihove pojedine igrače, poput Modrića iz Tottenhama. Mislim da je riječ o fantastičnom nogometašu. Vjerujem da je Hrvatska i dalje momčad s kvalitetnom tehničkom igrom u fazi sredine terena i napada, kao i čvrstoćom u obrambenom bloku.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.