Sport

Tenis

Federer: Bilo bi sjajno ponovno biti prvi na svijetu

Federer: Bilo bi sjajno ponovno biti prvi na svijetu

Nakon što je osvojio ATP Masters 1000 turnir u Madridu na plavoj zemljanoj podlozi, Švicarac Roger Federer priznao je kako ga golica mogućnost povratka na prvo mjesto ATP ljestvice.

Federer je u finalu Madrida teškom mukom pobijedio Čeha Tomaša Berdycha 3-6, 7-5, 7-5. Tom pobjedom preskočio je Španjolca Rafaela Nadala na drugom mjestu ATP ljestvice. Za vodećim Novakom Đokovićem još uvijek ima veliki zaostatak, ali, dakako, ne i nedostižan ako će nastaviti igrati kao što igra već dulje vrijeme. Od poraza u polufinalu US Opena od Đokovića, dobio je 45 od 48 mečeva.

Federer je proveo 285 tjedana u karijeri na prvom mjestu svjetske rang-ljestvice. Za rekorderom, Amerikancem Peteom Samprasom (286 tjedana), zaostaje samo jedan tjedan...

- Nije nikakva tajna da bi svaki tenisač radije bio broj 1 nego broj 2. To bi bilo sjajno. Dok sam bio na samom vrhu, nastojao sam jednostavno se što dulje na njemu i zadržati, nisam vodio puno računa o rekordima. Ukoliko nisam dovoljno dobar nadmašiti taj rekord, ništa strašno. Ne moram srušiti baš svaki Samprasov rekord. On je bio moj idol i sretan sam već s time što sam mu se toliko približio - izjavio je osvajač rekordnih 16 naslova na Grand Slam turnirima.

- Slijede uzbudljiva vremena. Osvojio sam toliko turnira i igram jako dobro. Vjerujem da mogu uzeti još neki Grand Slam naslov - dodao je Federer.

Trijumfom u Madridu stigao je do 20. naslova na turnirima iz kategorije Masters 1000, čime se izjednačio sa Nadalom.

- Lijepo je što sam osvojio još jedan. Osvojio sam tri od zadnja četiri Masters 1000 turnira, bio sam pobjednik i na završnom turniru, ATP World Tour Finalsu u Londonu. Odlična je to serija i na tome gradim svoj optimizam - rekao je Federer.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.