Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Rekordan broj golova i gostujućih pobjeda

Premiership: Rekordan broj golova i gostujućih pobjeda

Pogodak kojim je Sergio Agüero u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Manchester Cityju protiv QPR-a i naslov engleskog prvaka bio je 1065. ove sezone u Premierligi.

Rekordan je to broj golova u jednoj sezoni otkad Premiership broji 20 klubova. U prosjeku je po utakmici postizan 2.81 pogodak, što je najviše u elitnom razredu engleskog nogometa još od sezone 1967/68 kada je padalo 3.03 golova po dvoboju. I tada je, posljednji put do ove sezone, prvak bio Manchester City.

Također, zanimljivo je spomenuti da je ove sezone 30.5 posto utakmica završilo pobjedama gostiju, što je najviše otkad je ustanovljena Premierliga.

Nadalje, 89 bodova Manchester Uniteda je najviše što je jedna momčad osvojila, a da je pritom ostala bez naslova prvaka. Ujedno, nedjeljna pobjeda "crvenih vragova" protiv Sunderlanda bila je njihova jubilarna 500. u povijesti Premierlige.

U netom završenoj sezoni dosuđeno je točno 100 kaznenih udaraca, od kojih su iskorištena 72. Najviše crvenih kartona, njih devet, dobio je QPR, a za posljednji je zaslužan Joey Barton ove nedjelje protiv Manchester Cityja. Izjednačila je momčad Marka Hughesa time "postignuće" Sunderlanda iz sezone 2009/10.

I za kraj, istaknimo da su sva tri kluba koja su lani ušla u Premierligu (QPR, Norwich i Swansea) ove sezone izborila ostanak, što se dosad dogodilo samo jednom. U sezoni 2001/02 je to pošlo za rukom Fulhamu, Blackburnu i Boltonu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.