Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Mandžukić: Došlo je moje vrijeme

Mandžukić: Došlo je moje vrijeme

U intervjuu za novi broj tiskanog izdanja Kickera hrvatski je nogometaš Mario Mandžukić priznao da je posljednje ovosezonske utakmice u dresu Wolfsburga odigrao s ozljedom stopala.

Zbog neizdržive je boli sve utakmice zadnjih tjedana odigrao pod injekcijama. No, nije želio odustati jer se Wolfsburg borio, pokazalo se neuspješno, za plasman u Europa ligu.

- Nisam želio govoriti o tome jer bi zvučalo kao alibi. Pauzirati nisam htio, premda znam da je takva odluka bila riskantna. Nisam zabrinut za nastup na Europskom prvenstvu. Imao sam sličnu ozljedu još u Hrvatskoj, igrao sam s njom godinu dana i na kraju se povukla - kazao je 25-godišnji napadač.

Mandžukić je s 12 pogodaka i deset asistencija bio najučinkovitiji Wolfsburgov igrač u sezoni koju je njegov klub završio na osmom mjestu bundesligaške ljestvice.

- Siguran sam da mogu bolje, želim više - poručio je Mandžukić koji je na startu proljetnog dijela prvenstva jednom čak završio i na tribinama.

- Čovjek sa svakom godinom postaje stariji i mudriji.

Sjajno se Mandžukić u drugom dijelu sezone nadopunjavao s Patrickom Helmesom. Dvojac je dobio nadimak H&M.

- Razumijemo se na slijepo, pronašli smo se. Znam da je Patrick razočaran što ne ide na Euro, očekivao sam da će biti u njemačkoj reprezentaciji - istaknuo je Mandžukić koji je u pregovorima oko potpisivanja novog ugovora s klubom, što bi se moglo dogoditi i prije Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

- Trener Magath zna da želim ostati, razgovarali smo prije nekoliko dana. I ne zanima me samo borba za Europu, želim napasti vrh.

Za kraj je hrvatski reprezentativac progovorio i o izgledima "vatrenih" na Euru. Bilićeva je momčad, podsjetimo, u skupini sa Španjolskom, Italijom i Irskom.

- Ako prođemo skupinu, tada ćemo stvarno napasti. Sve momčadi u natjecanju žele naslov. Došlo je moje vrijeme, na Euru mogu pokazati što imam u sebi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.