Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Mandžukić produljuje s Wolfsburgom prije Europskog prvenstva?

Mandžukić produljuje s Wolfsburgom prije Europskog prvenstva?

''Nakon promjenjive sezone, u njemačkom nogometnom prvoligašu Wolfsburgu podvlače crtu i slažu momčad za budućnost, a u fokusu su udarni napadači Mario Mandžukić i Patrick Helmes'', piše Kicker.

Obojica imaju ugovor do 2014. odine. Kada je u pitanju hrvatski reprezentativni napadač Mario Mandžukić, ubrzo bi klub mogao s njime produljiti ugovor. S Felixom Magathom, koji je istovremeno i trener i sportski direktor kluba, Mandžukić je već obavio razgovor...

- Rekao sam da želim ostati u Wolfsburgu, trener to zna. Prije nekoliko dana smo obavili razgovor, koji je uključivao i produljenje ugovora. Također znam da i Magath priželjkuje moj ostanak. Nadam se da ću vrlo brzo doznati kako se stvari po tom pitanju razvijaju - izjavio je Mandžukić, a Kicker zaključuje da bi hrvatski napadač, koji će uskoro napuniti 26 godina, mogao potpisati novi ugovor s''vukovima'' i prije Europskog prvenstva.

Mandžukić je tijekom boravka u Wolfsburgu, kojem je pristupio u srpnju 2010. godine iz zagrebačkog Dinama, odigrao 56 prvenstvenih utakmica u kojima je postigao 20 pogodaka uz 13 asistencija. U sezoni koja je upravo završila, bio je najučinkoviti napadač ''vukova'' s 12 pogodaka i 10 dodavanja za gol.

U drugom dijelu sezone odlično je igrao i Patrick Helmes, koji je također zabio ukupno 12 golova, dodao je dvije asistencije, sve to u samo 16 nastupa. Deset od 12 golova zabio je od 23. kola.

I on je spreman ostati u klubu, baš kao i Mandžukić, koji je izrazio čuđenje zbog čega Helmesa nema na preliminarnom popisu njemačkih reprezentativaca. U ponedjeljak izbornik ''elfa'' Joachim Löw objavio popis od 27 igrača, od kojih će 23 povesti na Europsko prvenstvo. Helmesovo ime nije se našlo na popisu.

- Čudi me da nije na popisu. Odigrao je vrhunski drugi dio prvenstva - komentirao je Mandžukić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.