Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Totti dvama golovima obilježio jubilej, Lecce na rubu ispadanja

Serie A: Totti dvama golovima obilježio jubilej, Lecce na rubu ispadanja

Odigrane su dvije utakmice pretposljednjeg, 37. kola talijanskog nogometnog prvenstva. Fiorentina je slavila na gostovanju kod Leccea 1-0, dok je Roma na Olimpicu odigrala tek 2-2 protiv Catanije.

Jedini gol za pobjedu Fiorentine zabio je Alessio Cerci deset minuta prije poluvremena nakon dodavanja Rubena Olivere. Fiorentina je ovom pobjedom osigurala i matematički opstanak u ligi, dok je Lecce praktički gurnula u drugu ligu.

Naime, momčad Sergea Cosmija se kolo prije kraja nalazi na 18. mjestu prvenstvene ljestvice u zoni ispadanja, a 17-plasirana Genoa, koja ima za odigrati još dvije utakmice, bježi joj tri boda. Ukoliko Genoa u sljedeća dva susreta (Udinese i Palermo) osvoji barem bod, osigurat će opstanak u ligi.

U drugom odigranom susretu Roma je propustila doći do važna tri boda u borbi za mjesta koja vode u europska natjecanja. Za dugogodišnjeg kapetana Rome Francesca Tottija bila je to jubilarna 500. utakmica u Seriji A, a obilježio ju je dvama postignutim golovima. Prvo je Totti u 9. minuti propustio realizirati jedanaesterac koji je skrivio vratar Juan Pablo Carrizo prekršajem nad Fabiju Boriniju, točnije njegov je udarac obranio Catanijin čuvar mreže.

Kasnije se Totti iskupio golovima koji su bili njegov 214. i 215. u Seriji A. To je najveći broj golova u povijesti Serie A koje je neki igrač postigao u dresu jednog kluba.

Golove za Cataniju zabili su Francesco Lodi iz jedanaesterca i Giovanni Marchese.

Serie A, 37. kolo:

Lecce - Fiorentina 0-1 (Cerci 35)

Roma - Catania 2-2 (Totti 52, 77 / Lodi 58-11m, Marchese 67)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.