Sport

Nogomet, UEFA Europa Liga

Europa liga: Atletico u finalu s dvije pobjede

Europa liga: Atletico u finalu s dvije pobjede

Nogometaši madridskog Atletica plasirali su se u finale ovogodišnje Europa lige, nakon što su i drugi put u polufinalu bili bolji od Valencije. Nakon 4-2 u Madridu, na Mestalli je bilo 1-0.

Nakon što nekoliko vrlo izglednih prilika Valencia nije iskoristila u prvih 20-ak minuta uzvratne utakmice (Canales, Feghouli), postajalo je sve jasnije da će teško uhvatiti ipak veliki zaostatak. I dok je nada ipak tinjala, ugasila se potpuno u 60. minuti kada je, nakon lijepe asistencije Diega, Adrian prsima primirio loptu i sa desetak metara, iskosa, pogodio suprotni kut Alvesovih vratiju.

Bio je to pogodak koji je označio čak 11. pobjedu zaredom Atletica u Europa ligi, po čemu su i odranije rekorderi. Inače, Atletico će u Bukureštu, u finalu, loviti drugi trofej Europa lige u posljednje tri godine.

Kada već igrački nisu mogli zakomplicirati stvari u ovom uzvratu, igrači Valencije su "na prevaru" pokušati izbaciti iz takta suparnika i suca ogleda, Slovenca Skominu. Tako je u 78. minuti, Valencijin igrač Costa, u skoku igrao rukom u suparničkom šesnaestercu, no sve su pokušali predstaviti kao igranje rukom Atleticova igrača Tiago.

Izgledalo je na trenutak da je Skomina nasjeo na to, ali jedanaesterac ipak nije suđen, nakon konzultacije s pomoćnikom. No, tada je krenulo naguravanje gotovo svih igrača na travnjaku. Udaralo se po nogama i šamaralo, no na kraju je nastradao (crveni karton) samo gostujući igrač Tiago, makar se moglo pokazati crvene kartone i domaćim igračima.

Iako su dobili igrača više za posljednjih deset minuta, niti tada Valencia nije znala doći do pogotka, pa je Atletico zasluženo osigurao put prema Bukureštu i velikom finalu.

Statistički je Valencia bila dosta bolja, pa su tako domaći igrači imali 15 udaraca prema suparničkim vratima, a 10 u okvir (Atletico šest, odnosno četiri u okvir), ali na kraju im te brojke ostaju tek prazno slovo na papiru. Inače, ovim je Atletico prvi put slavio na Mestalli nakon 2003. godine.

Europa liga, polufinale (uzvratna utakmica):

Valencia - Atletico Madrid 0-1 (Adrian 60)
prva utakmica: 2-4


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.