Sport

Nogomet, Premiership

Goal.com: Što se događa s Modrićem?

Goal.com: Što se događa s Modrićem?

Komentator portala Goal.com Josh Clarke u osvrtu na novi poraz nogometaša Tottenhama kod QPR-a 1-0, postavio je pitanje vrijedi li Luka Modrić onoliko koliko je prošlog ljeta za njega nudio Chelsea.

Prema nekim mišljenjima razlog pada forme Tottenhama umor je nositelja igre momčadi s White Hart Lanea, prije svih Luke Modrića i Garetha Balea. No, takav izgovor menadžer "spursa" Harry Redknapp ne želi ni čuti.

- Svi veliki igrači su u stalnom ritmu jakih utakmica. Messi, Ronaldo, pa i John Terry nastupaju u svakoj utakmici svojih momčadi pa se ne vidi umor. Terry je na primjer odigrao pet utakmica u 12 dana, a u zadnjoj protiv Arsenala nije se primjetilo da mu nešto smeta. Oko toga se stvara kriva slika jer se igračima pune uši pričama kako im je potreban odmor od ritma subota-srijeda-nedjelja, a ja mislim da su to gluposti - izjavio je Redknapp.

- No, ukoliko nije umor što se točno događa s Lukom Modrićem - zapitao se komentator Clark i nastavio:

- Predsjednik Tottenhama Daniel Levy procijenio je svog veznjaka na preko 40 milijuna funti kada je odbio ponudu Chelseaja, a po onom što u zadnje vrijeme prikazuje Modrić ne vrijedi niti polovicu tog iznosa. Bez konkurencije Hrvat je bio najlošiji pojedinac gostiju u porazu kod QPR-a. Kada "spursi" igraju na White Hart Laneu i uglavnom napadaju njegova igra još na nešto i sliči jer šalje inteligentna dubinska proigravanja, ali kada u tvrdim utakmicama ne ide sve po planu za Tottenham, Modrić se premalo nudi.

On nije veznjak od kojeg možete očekivati dvoznamenkasti učinak u pogocima i asistencijama, a također nije u stanju uspostaviti dominaciju na sredini terena. Čini se da njegova kvaliteta dolazi do izražaja samo kada i njegovi suigrači odigraju odličnu utakmicu. On ne može ponuditi onu dodatnu prevagu potrebnu Tottenhamu za osvajanje 4. mjesta na kraju sezone - smatra Clark koji krivnju za loše rezultate Tottenhama nije svalio samo na Lukina leđa.

- Nije Modrić sam kriv za poraze poput zadnjeg kod QPR-a jer niti Bale, Van Der Vaart i Parker nisu odigrali nešto posebno već duže vrijeme, a slijedom toga odgovornost je i na menadžeru koji nije znao na najbolji način pripremiti igrače i taktiku za neke susrete. Redknapp kako god zna mora od Modrića ponovo učiniti igrača vrijednog 40 milijuna funti - zaključuje se u komentaru Goal.coma.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.