Sport

Nogomet, Primera

Real slavio na Nou Campu i pobjegao na velikih 7 bodova razlike

Real slavio na Nou Campu i pobjegao na velikih 7 bodova razlike

Cristiano Ronaldo presudio u 73. minuti

Real je golovima Samija Khedire i Cristiana Ronalda slomio Barcelonu na Nou Campu i sada četiri kola prije kraja ima velikih i vrlo vjerojatno nedostižnih sedam bodova prednosti. Barcelona je po prvi put nakon 2009. godine poražena u dvije uzastopne utakmice (u svim natjecanjima) s obzirom da je prije "el clasica" poražena na Stamford Bridgeu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Također je Barçi to bio prvi poraz na Nou Campu od rujna 2010. godine kada ih je s 2-0 pobijedio Hercules iz Alicantea.

Ovo je ujedno prva pobjeda Reala nad Barcelonom u Primeri nakon 7. svibnja 2008. godine.

Josep Guardiola odlučio se za dosta čudnu početnu jedanaestericu. Prije svega tu mislimo na Tella i Thiaga Alcantaru koji su dobili prednost ispred Alexisa Sancheza, Pedra i Fabregasa. Upravo je Tello jedan od tragičara Barcelone s obzirom na to da je zapucao dvije vrlo izgledne prilike za pogodak.

No, osim posjeda lopte, Barcelona ni po čemu drugome nije pokazala da je bolja momčad od Real Madrida. U prvih 25 minuta utakmice Real Madrid je čak četiri puta zaprijetio vratima Katalonaca dok ovi to nisu uradili nijednom.

U 17. minuti prvog dijela Khedira je nakon kornera i pogreške Carlesa Puyola, koji je išao "štopati" loptu u svom petercu, zabio svoj drugi pogodak za Real Madrid u Primeri uopće. Bio je to osmi primljeni pogodak Barcelone iz kornera ove sezone, a čak četiri joj je zabio Real Madrid. Pogodak Khedire je ujedno rekordni 108. u sezoni kojim je Real srušio opći i vlastiti rekord iz sezone 1989/1990, kada je momčad Johna Toshacka postigla 107.

Na kraju prvog dijela savršeno se očitovala dominacija Barcelone u posjedu lopte, ali sve to nije imalo nekog prevelikog utjecaja na utakmicu s obzirom da Katalonci nisu uspijevali probiti Realov "bedem" ispred šesnaesterca. Imala je Barcelona čak 389 dodavanja u prvih 45 minuta, a Real Madrid svega 111. Čak 77.8% naprama 22.2% je bio posjed lopte u korist Barcelone, ali rezultat je bio u korist "kraljevskog kluba".

U nastavku je Barcelona nastavila s pritiskanjem, dok je Real čekao svoju priliku iz polukontre i kontre. Katalonci su ipak prvi došli do pogotka preko Alexisa Sancheza koji je u igru ušao samo minutu ranije. Tello je nakon gužve u šesnaestercu pucao s lijeve strane Barcelonina napada, loptu je Iker Casillas odbio do Sancheza, a ovaj ju u padu butnim mišićem poslao u nebranjenu mrežu.

No, slavlje i nada Barceloninih navijača u pobjedu trajala je svega tri minute kada je Mesut Özil poslao savršenu loptu za Portugalca Ronalda koji je iskosa lakoćom poslao loptu pored istrčalog Victora Valdesa. Bio je to četvrti pogodak Ronalda u posljednjih pet susreta protiv Barcelone i čak treći uzastopni na Nou Campu.

Do kraja susreta još je Real imao priliku i povećati prednost, ali je udarac Portugalca u padu otišao daleko preko vrata. U konačnici su se napadi Barcelone lomili na otprilike 25 metara od Realova gola, a kada je sudac Undiano Mallenco odsvirao kraj utakmice, sreći nogometaša "kraljevskog kluba" nije bilo kraja.

Realu još trebaju dvije pobjede da i teoretski osigura naslov prvaka, a kada se zna da dva susreta još ima za odigrati pred svojim navijačima, svakome je jasno da je to praktički riješena stvar. Barcelona će se nakon ovog poraza najvjerojatnije okrenuti Ligi prvaka i pokušaju da nadoknadi 1-0 protiv Chelseaja u utorak na Nou Campu. Real Madrid će dan kasnije loviti zaostatak za Bayernom od 2-1.

Primera, 35. kolo:

Mallorca - Zaragoza 1-0 (Casadesus 33)

Sporting Gijon - Rayo Vallecano 2-1 (Sangoy 18, Bilić 78 / Labaka 51)

Barcelona - Real Madrid 1-2 (Sanchez 70 / Khedira 17, C. Ronaldo 73)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.