Sport

Jedrenje

Izvrstan nastup hrvatskih posada na EP Zvijezde

Izvrstan nastup hrvatskih posada na EP Zvijezde

Nakon tri plova na Europskom prvenstvu za klasu Zvijezda odlični osmi su Mate Arapov i Ivan Mišura, a deveti Marin Mišura i Tonko Barač. Ozljeda Ante Šitića je nažalost ozbiljnija nego što se mislilo

Hrvatske posade i dalje izvrsno jedre na Europskom prvenstvu za klasu Zvijezda u San Remu. Nakon dva dana natjecanja Mate Arapov, sad u paru s Ivanom Mišurom, je osmi, dok su Marin Mišura i Tonko Barač samo jedno mjesto slabiji, deveti. Jučer, drugog dana prvenstva, odjedrena su dva plova u uvjetima laganog i nestabilnog vjetra. Arapov/Mišura bili su dva puta deveti, dok su Mišura/Barač u cilj ušli 10. i 13. Vodi poljska posada Kusznierewicz/Zycki.

No, vijesti vezane uz ozljedu Ante Šitića nisu dobre. Podsjećamo Ante je slomio kost u šaci prvog dana prvenstva.

- Nalaz je pokazao da je lom kosti značajan i da će Ante sigurno morati mirovati dva mjeseca, što znači da mu otpada nastup na Svjetskom prvenstvu i kvalifikacijama za Olimpijske igre. Srećom, našli smo vjerujem dobru zamjenu. Umjesto Ante slijedeće dvije regate će se Matom jedriti Siniša Mikuličić. Sa Sinišom ćemo se naći u Francuskoj čim završi EP, regata Svjetskog kupa u Hyeresu bit će nam trening da se momci uigraju koliko mogu u ovako kratkom vremenu - kazao nam je trener Nenad Viali.

Siniša Mikuličić olimpijac je iz Kine 2008, upravo u klasi Zvijezda, do prije četiri mjeseca jedrio je kao flokist s Marinom Lovrovićem.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.