Sport

Nogomet, Premiership

Moyes: Jelavić me podsjeća na Šukera

Moyes: Jelavić me podsjeća na Šukera

Od Louisa Sahe Everton nije imao centarfora ubojitog poput Nikice Jelavića. Toliko je hrvatski nogometaš upečatljiv da se od komplimenata ne može suzdržati niti menadžer kluba David Moyes.

- Nikica me podsjeća na Šukera. Zabijanje golova doživljava kao dio svog posla, kao svoju prirodnu ulogu u momčadi, ali također nam puno pomaže pri razigravanju suigrača. Stalno se nudi u igri i zato je jako dobar za nas. Gladan je gola i pokazao je to jako dobro protiv Norwicha - rekao je menadžer o Jelaviću, koji je pri subotnjemu premierligaškom remiju (2-2) kod Norwicha za liverpulski klub zabio oba gola, te se već popeo na brojku od pet postignutih pogodaka ove sezone, čime dijeli prvo mjesto na ljestvici najboljih Evertonovih strijelaca u Premiershipu.

- Tijekom jesenskog dijela sezone izgledali smo kao da uopće ne možemo zabiti gol. Nikica je učinio da smo sada daleko opasniji po tom pitanju.

- Prilagodio se jako dobro. U Glasgow Rangersima vjerojatno je više bio na lopti no što je kod nas, tako da za nas mora malo više raditi u obrani, no, generalno, ide mu jako dobro.

- Njegova su realizatorske sposobnosti fantastične. Problem je jedino što ga protiv Norwicha nismo dovoljno često "hranili" loptama. Da smo ga nalazili češće u izglednim situacijama, mogao je zabiti još koji pogodak. Nismo mu, međutim, to omogućavali u dovoljnoj mjeri - konstatirao je škotski stručnjak koji je s Jelavićem u momčadi na ljestvici preskočio gradskog rivala Liverpoola.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.